Overzicht internationals, die van de partij waren op het Jaarlijkse Marveldtoernooi in Groenlo. Foto: IdeeMedia
Overzicht internationals, die van de partij waren op het Jaarlijkse Marveldtoernooi in Groenlo. Foto: IdeeMedia Theo Huijskes

Twaalf spelers van Marveldtoernooi op het WK Voetbal in Qatar

Sport

GROENLO - Deze weken is iedereen die iets of veel met voetbal heeft in de ban van het WK Voetbal in Qatar. Het betreft deze keer de 22ste editie van het vierjaarlijkse FIFA-wereldkampioenschap voetbal 2022. Het huidige mega-voetbalgebeuren is met 29 speeldagen het kortste wereldkampioenschap voetbal in een periode van 44 jaar. De slotdag met het spelen van de finale vindt plaats op zondag 18 december aanstaande. 

Door Theo Huijskes

Wat vele actieve dan wel passieve voetballiefhebbers in de gemeente Oost Gelre, en dat behorende tot de verenigingen Longa ’30 Lichtenvoorde tot Erix Lievelde, RKZVC Zieuwent tot HMC ’17 Harreveld-Mariënvelde en Grol Groenlo tot KSV Vragender, mogelijk niet willen geloven, is dat reeds tientallen voor het Nederlands elftal geselecteerde voetballers ook gespeeld hebben op het jaarlijkse Internationaal Marveldtoernooi van S.V. Grol in Groenlo.

Memphis Depay in 2008 en 2009 op het Marveldtoernooi
Wat de nu in Qatar van de partij zijnde twaalf spelers betreft, is Memphis Depay zonder twijfel de meest prominente voetballer, die op het sportpark Den Elshof in Groenlo heeft gespeeld. Voor het overige zijn dat Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind, Tyrell Malacia, Davy Klaassen, Maarten de Roon, Xavi Simons, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Noa Lang. Van hen zijn het naast Depay ook Blind, Taylor en Gakpo, die twee jaar achtereen op Groenlose bodem hun voetbalkunsten hebben vertoond.

Van Arjen Robben en Robin van Persie tot Wesley Sneijder
Internationals oftewel bekende spelers, die in de afgelopen decennia hebben uitgeblonken in het Nederlands Elftal en voorheen ook hebben geschitterd tijdens het reeds sedert 1990 bestaande Internationaal Marveldtoernooi, zijn er te veel om op te noemen. Maar wanneer wij ons hier beperken tot de voetbaltop binnen ons eigen Nederland, kunnen wij niet om de namen heen van Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Georgino Wijnaldum, Klaas Jan Huntelaar, Johnny Heitinga, Nigel de Jong en Ibrahim Alfeley. De absolute top oftewel de crème de la crème van het Nederlandse voetbalgilde!

En wat niet onvermeld mag blijven, is het gegeven dat momenteel ook diverse in Qatar spelende buitenlande spelers zich op het jaarlijkse toernooi in Groenlo hebben gemanifesteerd, te weten vijf uit België, vier uit Spanje, twee uit Engeland, twee uit Denemarken, één uit Duitsland, één uit Portugal en niet te vergeten drie uit Ghana, twee uit Marokko en drie uit USA. En daarbij valt onder andere de namen op van hier in Nederland bekende spelers als Toby Alderweireld, Mohammed Kudus, Noussair Mazraouri en Sergino Dest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids