De Grolequipe viert na afloop een belangrijke 4-2 overwinning op SDOUC. Foto: Theo Huijskes
De Grolequipe viert na afloop een belangrijke 4-2 overwinning op SDOUC. Foto: Theo Huijskes

Grol pakt de koppositie in de tweede klasse H

Sport

Grol - SDOUC (Ulft) 4-2 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ietwat overdreven en dat mogelijk in het kader van de regionaal bekende Grolse Wind weergegeven, is het S.V. Grol afgelopen zondag gelukt om een soort van drietrapsraket af te schieten. Niet alleen lukte het de hoofdmacht van de plaatselijke voetbalclub om een overtuigende 4-2 overwinning te bewerkstelligen op grote rivaal SDOUC uit Ulft, ook wist de equipe van vertrekkende hoofdtrainer William Krabbenborg de koppositie in de tweede klasse H voor zich op te eisen. En of een en ander nog niet genoeg was, werd een succesvolle weekend-triologie gecompleteerd met een geslaagde fancy-fair, georganiseerd in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof door de VSVG: Vrienden van de S.V. Grol. 

Onder bepaald niet ideale weersomstandigheden, kreeg het aanwezige publiek een wedstrijd voorgeschoteld van twee ploegen, die helemaal aan elkaar gewaagd zijn. Tevens twee ploegen die het van oudsher van technisch verzorgd voetbal moeten hebben. In een niet altijd hoogstaand, maar desalniettemin spectaculair duel was het SDOUC dat na 15 minuten spelen via Stan van de Pavert een 0-1 voorsprong nam. Een doelpunt dat volgens grensrechter Bart Huijskes van Grol in buitenspelsituatie werd gescoord. De dwalende en met name bijzonder eigenzinnige scheidsrechter Derya Serik negeerde, evenals even later in een soortgelijke situatie, zijn assistent van Grol zonder daarbij ook maar iets van een toelichting te geven. Enigszins fortuinlijk kwam Grol vervolgens op gelijke hoogte toen verdediger Kjel Riteco een voorzet lanceerde, die over doelman Chiel Jansen van SDOUC in doel verdween. Een enigszins fortuinlijke, maar wel rechtmatige gelijkmaker. Circa zes minuten later kreeg het publiek het mooiste doelpunt van de wedstrijd voorgeschoteld. Het was in dit geval Mick Wissink, die na een rush over de lengte van het veld met een soort van kanonskogel de 2-1 voorsprong op het scorebord liet noteren.

In het tweede bedrijf van het spectaculaire duel was het spits Luc Berentsen, die Grol na een door Max de Vries genomen hoekschop koppend op een 3-1 voorsprong zette. De spanning kwam helemaal terug in de wedstrijd op het moment dat er aan SDOUC een strafschop werd toegekend, die door Sietse Sessink werd binnengeschoten. De spanning was van korte duur omdat de bijzonder verdienstelijk spelende Mark Hietland de 4-2 liet aantekenen, hetgeen tevens de eindstand betekende. Een resultaat waarmee Grol zoals gezegd de koppositie claimde in de tweede klasse H met 18 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. DVC ’26 en DCS hebben eveneens 18 punten verzameld, maar deden dit uit 9 gespeelde wedstrijden.

Zondag 4 december a.s. speelt Grol de uitwedstrijd tegen Theole in Tiel. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Vervolgens staat voor zondag 11 december de laatste wedstrijd vóór de winterstop op het programma, te weten de thuiswedstrijd tegen VVG ’25 uit Gaanderen. Aanvang: 14.30 uur op het sportpark Den Elshof. 

Opstelling Grol

Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Ramon Landewers, Mart Willemsen, Max de Vries, en Kjell Riteco;
Midden: Mark Hietland, Mike Kempers en Rico Lammerdink (89e min. Roel Bruins);
Voor: Mick Wissink (70e min. Siebe Lantink), Luc Berentsen en Tiem Rots (89e min. Jordy Schutten).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids