Mike Krabbenborg in actie als baanrenner. Foto: PR
Mike Krabbenborg in actie als baanrenner. Foto: PR

Mike Krabbenborg (18) is een wielertalent bij uitstek

Sport

GROENLO - Wanneer er in deze kolommen aandacht wordt besteed aan aanstormende talenten binnen de gemeente Oost Gelre, kan en mag er niet voorbij worden gegaan aan de 18-jarige, in Groenlo woonachtige Mike Krabbenborg. Een wielertalent van het zuiverste soort -en dat met name op de baan-, die reeds tweemaal over als Nederlands Kampioen gehuldigd werd en dat op de onderdelen sprint en keirin. Omdat Mike momenteel het thuisfront aan de Mozartstraat in Groenlo heeft ingeruild voor een verblijf op het NOC*NSF Sportcentrum Papendal in Arnhem, hebben wij telefonisch contact met een wielerfanaat, die reeds op 14-jarige leeftijd trainde bij RTC De Stofwolk.

Door Theo Huijskes

“Het is in dit sportcentrum, waar maar liefst drie- tot vierhonderd sporters wonen en/of gebruik van maken, fantastisch vertoeven. Op dit moment is het zes dagen in de week trainen, wat zeg ik hard werken. Maar ik weet waar ik het voor doe. Mijn streven is om in de wielersport het allerhoogste te bereiken en dat is met name op het onderdeel baanwielrennen. Het feit dat ik op 17-jarige leeftijd bij de junioren al twee NK-titels in de wacht heb weten te slepen, geeft mij een enorme boost.”

Twee kampioenstruien
Aldus Krabbenborg, die goede herinneringen bewaart aan zijn periode bij RTC De Stofwolk, hetgeen hij nog eens extra duidelijk aangeeft door te vermelden dat hij nog steeds lid is van de op Sportpark De Bijenkamp in Eibergen gehuisveste wielerclub. En bestuur, leden, vrijwilligers en anderen van de regionaal populaire wielerclub zijn omgekeerd supertrots op de prestaties van Mike Krabbenborg in het algemeen en de twee, door Mike reeds geïncasseerde rood-wit-blauwe kampioenstruien in het bijzonder. Deze werden hem uitgereikt door Robbert van Veldhuizen van Woets-Sport in Borculo, en dat als hoofdsponsor van RTC De Stofwolk. “Ik ben als 14-jarige bij De Stofwolk op een racefiets gestapt. Dit heeft mogelijk te maken met dat ook mijn vader op 14-jarige leeftijd is gaan wielrennen, maar daarnaast heb ik van jongs aan het wielrennen een geweldige sport gevonden.”

Eerste sponsorcontract
Mike richt zich helemaal op het NK Baanwielrennen, dat eind deze maand plaatsvindt in Omnisport in Apeldoorn. Daarnaast kijkt het wielertalent ook al vooruit naar de in juli 2023 in Portugal te houden Europese Kampioenschappen. “De afsluiting van het jaar 2022, alsmede het jaar 2023 worden voor mij heel belangrijk”, aldus de Grollenaar, die onlangs zijn eerste sponsorcontract ondertekende. Dit vond plaats op 14 november jl. en dat met sponsor Epona Legal, een internationaal opererend softwarebedrijf voor juridische professionals. Het was geboren en getogen Grollenaar Bart van Wanroij, die als managing director het totaal coördineerde. Van Wanroij is vol lof over de sporter Mike Krabbenborg. “Ik vind het knap dat een jonge sporter als Mike zijn hele leven inricht om de top te kunnen halen. Het vereist talent, maar in het bijzonder veel doorzettingsvermogen. Als Grollenaar ben ik trots op deze talentvolle renner, die wij financieel graag ondersteunen.”


Instagram: mike.krabbenborg

Het eerste sponsorcontract voor Mike Krabbenborg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant