Sfeerbeeld van de kruisjasmarathon in 2019. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Sfeerbeeld van de kruisjasmarathon in 2019. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Grote kruisjasmarathon Harreveld op 21 januari

Sport

HARREVELD - Het mag weer. Het kan weer. Hoe vaak hebben we dat het afgelopen jaar niet gehoord. Iedereen was uitgelaten dat we af waren van bijna alle coronabeperkingen en dat er weer van alles georganiseerd mocht worden. Ook de organisatie van het kruisjassen in Harreveld was blij; na bijna twee jaar ‘kaartvrije’ vrijdagavonden kon er weer worden gekruisjast bij Café de Boer in Harreveld. Ook de jaarlijkse kruisjasmarathon vindt dit jaar weer plaats en wel op zaterdag 21 januari.

“Toen we afgelopen september weer gingen starten met de tweewekelijkse kruisjasavond was het voor ons als organisatie ook best even spannend hoe het zou gaan lopen. Zou er nog wel behoefte zijn aan een kaartavond? Waren de mensen niet teveel gewend geraakt aan ‘een avondje thuis?’ Zijn er nog wel genoeg kaarters, want helaas waren er in die twee jaar ook een aantal kaarters ons ontvallen. Gelukkig kunnen we nu een paar maanden later concluderen, dat we klaarblijkelijk nog steeds in een behoefte voorzien. De meeste avonden waren weer redelijk goed bezet. Regelmatig nieuwe gezichten en ook enkele jeugdige kaarters wisten de weg te vinden.

Dat alles gaf ons als organisatie voldoende vertrouwen om nu voor de derde keer een kruisjasmarathon te organiseren. Na de twee goed verlopen voorgaande edities, hopen we dat ook nu weer vele kaarters uit Harreveld en wijde omgeving hun kaartgeluk en kaartplezier willen beproeven op zaterdag 21 januari bij Café de Boer; aanvang 09:45 uur.”

In een volledig opgeknapte en nieuw aangeklede ruimte bij Café de Boer, zullen de nieuwe uitbaters Pascal Wassink en Lonneke Hartjes ongetwijfeld hun beste beentje voorzetten om het de kaarters naar hun zin te maken. Hopelijk zal hun jeugdig enthousiasme eraan bijdragen dat ook jeugdige kaarters een keer een kaartje willen leggen. “Want dat er veel kaarttalent – ook jeugdig – in Harreveld zit, is op andere kaartmomenten wel zichtbaar geworden. En op die momenten bleek dat kaarten gewoon voor veel gezelligheid kon zorgen.”

Daarom hoopt de organisatie op deze kruisjasmarathon, naast de vertrouwde gezichten, ook veel nieuwe gezichten te zien. Niet alleen uit Harreveld maar ook uit’ ‘de wijde omgeving’. “Kaarten is (gelukkig) niet grens-gebonden, kaarttaal is overal hetzelfde en kaartplezier moet voor iedereen bereikbaar zijn. Wij als organisatie willen ons inspannen om optimale ontspanning voor jullie mogelijk te maken. Dus: Schud alvast de kaarten, laat je niet achter de kaarten kijken en sla dan op 21 januari je eerste slag! Allemaal tot dan!”  

Voor opgave zie de keitjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant