De gezelligheid van de Marveld Klassieker trok ook dit jaar weer tal van bekende wielrenners. Zo waren onder andere oud-profs Hennie Kuiper en GrollenaarTristan Hoffman van de partij. Foto:RTCG

De gezelligheid van de Marveld Klassieker trok ook dit jaar weer tal van bekende wielrenners. Zo waren onder andere oud-profs Hennie Kuiper en GrollenaarTristan Hoffman van de partij. Foto:RTCG

Jubilerende Marveld Klassieker verwelkomt ruim 800 fietsliefhebbers

Sport

GROENLO - ‘Kom op vrijdag 30 december naar Groenlo en sluit het jaar sportief en gezellig af met de 25ste Marveld Klassieker!’ Die oproep van de organiserende wielerclub RTCG was duidelijk niet aan dovenmansoren gericht. Ruim 800 fietsliefhebbers bezochten het evenement en genoten van een unieke sfeer.

“Vijfentwintig jaar Marveld Tocht. Dat moest natuurlijk gevierd worden”, vertelt Wilco Winkel van de organiserende wielerclub RTCG. “Daarom hebben we de tocht opgewaardeerd tot Marveld Klassieker, nieuwe routes geïntroduceerd, een nieuwe pauzeplek ingericht en hebben we na afloop samen met de deelnemers een gezellig feestje gebouwd.”

Snel starten voor nieuwe routes
Winkel vertelt dat deelnemers na afloop bijzonder positief waren over het evenement. “Enthousiasme was er allereerst over de snelheid waarmee mensen konden starten. Wie zich vooraf had ingeschreven kon supersnel een polsbandje halen en een consumptiebon voor het feestje na afloop in ontvangst nemen. Maar ook fietsers die zich ter plekke aanmeldden werden supersnel geholpen dankzij de kassa’s die we op het buitenterrein van De Blanckenborg hadden geplaatst. We hebben ondanks het forse aantal deelnemers, ruim 800, geen wachtrijen gehad.”

Na de inschrijving hadden de deelnemers de keuze uit drie mountainbike- en twee gravelroutes. Ongeveer twee derde van de fietser besloot een MTB-rit te maken, de overige deelnemers kozen voor een rit over gravelpaden en zandwegen. “Waar we veel complimenten over kregen waren de nieuwe routes die we dit jaar hadden. Die gingen onder andere richting Winterswijk, Lichtenvoorde en Beltrum. Voor veel deelnemers – die uit heel Nederland, maar ook diep uit Duitsland kwamen – was het onbekend terrein, wat zo’n toertocht toch een extra dimensie geeft.”

Pauzeplek met de sfeer van Ludwig
Alle deelnemers aan de Marveld Klassieker hielden pauze bij boerderij ‘Bij ons op Hommelink’ aan de Tankweg in Lievelde. In de grote kapschuur was het tussen de strobalen en de koeien heerlijk genieten van een gratis kop hete bouillon en een rozijnenbol. Daarnaast konden de deelnemers ook kennis maken met de verse producten die op de boerderij zelf worden geproduceerd. Jos ten Hoopen zorgde - zoals al vele jaren - voor een gezellig muziekje op de achtergrond. Het was hetzelfde sfeertje zoals de deelnemers dat in het verleden altijd bij Ludwig in Zwillbrock beleefden. Na de pauzeplek was het tijd voor de finale, waarna de deelnemers bij De Blanckenborg hun consumptiebon konden verzilveren. Onder de muzikale klanken van DJ Sjaiky werd door de deelnemers volop geproost op 25 jaar Marveld Klassieker.

Anders dan andere toertochten
Winkel kijkt meer dan tevreden terug op de jubileumeditie van de Marveldtocht, die door maar liefst 45 vrijwilligers mogelijk werd gemaakt. “Toertochten zijn er wekelijks te rijden. Met de Marveld Klassieker willen we nadrukkelijk een stap verder gaan dan alleen een fietsrit aanbieden. Dit is voor velen de laatste tocht van het jaar. Een moment om samen met fietsvrienden terug te blikken op het afgelopen fietsjaar en te proosten op de vriendschap. Daar spelen we met ons evenement succesvol op in. We willen een feestje bouwen dat fietsers verbindt.”

In 2023 wordt de 26ste Marveld Klassieker gehouden op zaterdag 30 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant