In het bijzijn van voorzitter Stan Raben, ondertekent de nieuwe hoofdtrainer Philip Agteres (links) het contract, te beginnen met het seizoen 2023-2024. Foto: PR
In het bijzijn van voorzitter Stan Raben, ondertekent de nieuwe hoofdtrainer Philip Agteres (links) het contract, te beginnen met het seizoen 2023-2024. Foto: PR

Grol tegen Vios B. om de Achterhoek Cup

Sport

Nieuwe hoofdtrainer Philip Agteres ondertekent contract 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Grol treft in de achtste finale van de strijd om de Achterhoek Cup de hoofdmacht van Vios uit Beltrum. In zekere zin een derby, die in vroegere jaren menigmaal voor spectaculaire ontmoetingen heeft gezorgd. De wedstrijd wordt op dinsdag 7 februari op het sportpark Den Elshof in Groenlo gespeeld en begint om 20.15 uur. De selectie van hoofdtrainer William Krabbenborg bereikte de achtste finale van deze regionale competitie door achtereenvolgens eersteklasser FC Winterswijk met 3-1 en vierde divisionist RKZVC Zieuwent met 1-0 te hebben verslagen. Bij een mogelijke overwinning op Vios wordt de kwartfinale in maart bereikt, waarna de halve finale in mei wordt gespeeld. De finale is gepland op zaterdag 1 juli. De winnaar hiervan speelt op 11 juli een wedstrijd tegen eerstedivisionist De Graafschap uit Doetinchem.

Naaste concurrent DVC ’26 op bezoek
Wat de competitie 2022-2023 betreft, gaat Grol in de tweede klasse H van de KNVB aan kop met 22 punten uit tien gespeelde wedstrijden. De competitie wordt voor Grol hervat op zondag 22 januari met een thuiswedstrijd tegen DVC ’26 uit Didam, dat de tweede plaats op de ranglijst inneemt met slechts één punt achterstand op de Grolequipe. Derhalve een op voorhand interessant duel tussen twee oude bekenden in het Gelderse amateurvoetbal. Tijdens de actieve voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft Grol 1 onder andere in Hengelo Ov een verdienstelijke oefenpartij gespeeld tegen Achilles ’12: 3-3. Daarnaast speelde Grol afgelopen dinsdagavond in eigen huis nog een oefenwedstrijd tegen derde divisionist HSC ’21 uit Haaksbergen. De uitslag van die ontmoeting was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Desgevraagd deelde hoofdtrainer William Krabbenborg mee dat voor zondag a.s. nagenoeg de gehele eerste selectie wedstrijdfit is. “Alleen verdediger Thiemo Wessels kampt met lichte liesklachten. Maar daar staat tegenover dat middenvelder Titus Hoffman op de weg terug is en dat centrale verdediger Wouter Pillen na 1½ jaar blessureleed weer een comeback heeft gemaakt in Grol 2.”

Philip Agteres ondertekent contract
In het verlengde van deze berichtgeving mag niet onvermeld blijven dat de ten behoeve van het seizoen 2023-2024 aangestelde nieuwe hoofdtrainer Philip Agteres uit Wierden afgelopen zaterdag op de thuisbasis van Grol aanwezig was voor een nadere kennismaking, alsmede om het contract te ondertekenen. De ondertekening, die plaatsvond onder het toeziend oog van onder anderen Grolvoorzitter Stan Raben, werd tevens aangegrepen voor een nadere kennismaking met het algemeen bestuur, alsmede het voetbalbestuur van Grol en niet te vergeten assistent-trainer Jos Heutinck, die naast zijn functie als hoofd jeugdopleiding ook in het nieuwe voetbalseizoen in die functie bij Grol 1 zal fungeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids