Twee tevreden vrijwilligers achter de kraam met versnaperingen tijdens de Survivalrun Beltrum. Foto: Ellen Nijenhuis

Twee tevreden vrijwilligers achter de kraam met versnaperingen tijdens de Survivalrun Beltrum. Foto: Ellen Nijenhuis

Survivalrun Café met het thema: ‘Daarom ben ik jullie vrijwilliger’

Sport

BELTRUM - De survivalrun in Beltrum telt jaarlijks meer dan 450 vrijwilligers. Waarom helpen deze mensen de organisatie bij hun werk? Wat is er leuk aan en hoe vergaat het andere survivalrunorganisaties in Nederland? Dit en meer komt aan de orde in het jaarlijkse Survivalrun Café op maandag 6 februari bij Het Noasman in Beltrum. 

Een rijkelijk gevulde rugzak met een lunchpakket, een warme jas, een mooie muts. Zijn dit de lokkertjes waardoor de vrijwilligers van de jaarlijkse ‘Strijd tegen de elementen’ zich opgeven om de organisatie te helpen? Of is het een gevoel van trots om ‘de meest gewaardeerde deelnemer’ aan de Beltrumse survivalrun te zijn? Want dit staat als een paal boven water: bij de Survivalrun in Beltrum draait het om de vrijwilligers en niet in de eerste plaats om de deelnemers. Gastspreker Jochem Schutten van de Survivalrun Bond Nederland vertelt over de ervaringen van andere survivalrunverenigingen in Nederland.

De belangrijkste mensen
De vrijwilligers worden door de Beltrumse organisatie in de watten gelegd. Zij zijn die dag de belangrijkste mensen. Samen met de rayonhoofden zijn zij verantwoordelijk voor een gedeelte van het parcours. Voor hen rijden extra cateringbusjes rond om een warme hamburger/soep te brengen. Zij krijgen hout mee voor de vuurkorven om zich aan te warmen. En na afloop is het feest op het Survivalrun Plein. Diverse vrijwilligers vertellen deze avond over hun ervaringen.

Het Survivalrun Café start maandagavond 6 februari om 20.00 uur bij Het Noasman aan de Meenweg 4 in Beltrum. Alle leden, (aspirant) vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant