Een perfect genomen hoekschop van Wouter Pillen werd door Mark Hietland omgezet in een 0-1 voorsprong. Foto: Theo Huijskes

Grol moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Varsseveld

Sport

Varsseveld - Grol 1 - 1

GROENLO - Wist Grol thuis nog met 3 - 1 te winnen van Varsseveld, in de uitwedstrijd op zondag 12 maart kwam men niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel. Na een uur spelen kopte Mark Hietland uit een perfecte hoekschop van Wouter Pillen de 1 – 0 binnen en Grol leek de wedstrijd daarna onder controle te hebben. Echter een kleine fout achterin leidde helaas de gelijkmaker in. Grol had daarna nog diverse kansen op een overwinning, maar de zuiverheid ontbrak en daardoor ging Grol met slechts één punt teleurgesteld terug naar Groenlo. Het meest positieve uit deze wedstrijd is toch wel, dat de Grolaanhang weer beleving, strijd, inzet en vertrouwen zag bij Grol 1. Een goede basis om in het komende weekend, tevens Fancy Fair-weekend, thuis tegen Beuningse Boys hopelijk de eerste competitie-overwinning in 2023 te behalen.

Gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft
Het team van coach William Krabbenborg startte de wedstrijd tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst zonder de geblesseerde Mike Kempers en de zieke Mick Wissink. Tiem Rots was weer terug van een schorsing. In de eerste helft was het Grol dat het meeste in balbezit was, de bal rond liet gaan en verzorgd voetbal speelde. Maar veel leverde het niet op. Een schot van Tiem Rots, na 20 minuten spelen, onder in de hoek was het enige wapenfeit, maar deze kon eenvoudig door de keeper van Varsseveld worden gepakt. Varsseveld daarentegen, als men aan de bal was, was ook gelijk gevaarlijk en had in totaal drie grote kansen: een prachtig gekruld schot belandde op de lat en een schot van de zijkant ging voorlangs. De derde kans ontstond uit een combinatie, waarbij uiteindelijk Sam Weening vrij voor doel kwam, maar ook zijn schot ging gelukkig voorlangs. Ruststand derhalve 0 – 0.

In de tweede helft schroefde Grol het tempo wat op en werd er wat opportunistischer gespeeld. Dit leverde de nodige kansen op, waarbij Tycho Riteco twee keer op de keeper strandde. Na een uur had Grol dan eindelijk, zeker op basis van de tweede helft, zijn verdiende voorsprong. Een perfecte hoekschop van Wouter Pillen werd door Mark Hietland tot doelpunt verwerkt: 0 – 1. Letterlijk brak de zon door en Grol leek de wedstrijd onder controle te hebben. Roel Bruins speelde daarbij een nuttige wedstrijd op het middenveld, met veel balovernames en aanvallende impulsen.

Overwinning voor het oprapen
Maar in de 72sye minuut werd een ongelukkige fout achterin afgestraft: een te zachte kaats van Tiem Rots, vlak bij de eigen 16-meter, werd opgepikt door Varsseveld en na terugleggen afgerond: 1 – 1. Tiem Rots had het vlak daarna weer goed kunnen maken, want hij kwam oog in oog met Bas van Ringelenstijn, de keeper van Varsseveld, maar zijn inzet belandde slechts op de voeten van de keeper. Daarna kreeg Grol nog twee grote kansen, maar een schot van Tycho Riteco vanaf rechts ging voorlangs en een schot van Luc Berentsen belandde wederom slechts op de voeten van de keeper, die dus een goede wedstrijd keepte en een sta in de weg was voor Grol.

Eindstand derhalve 1 – 1. Gezien de goede tweede helft, een teleurstellend resultaat. Grol blijft daarmee op de vierde plaats staan en ziet zijn achterstand op koploper DVC ’26 groeien tot 7 punten, maar ziet ook dat de voorsprong op plek 9, dat leidt tot nacompetitie voor klassebehoud, slechts 5 punten bedraagt. De verschillen zijn dus klein en het belooft nog een spannend slot van de competitie in de tweede klasse H te worden.

Zondag 19 maart speelt Grol thuis tegen Beuningse Boys. Aanvang 14.30 uur. In dit weekend vindt tevens de Fancy Fair van de V.S.V.G. plaats.