Op de brug tussen de Borculoseweg en de Beltrumseweg hangt sinds kort het bordje 'Boysbrug'. Foto: Henri Walterbos
Op de brug tussen de Borculoseweg en de Beltrumseweg hangt sinds kort het bordje 'Boysbrug'. Foto: Henri Walterbos

‘Boysbrug’; van anonieme brug naar brug met een verhaal

Sport

GROENLO - Vestingstad Groenlo kent vele bruggen met een roemruchte geschiedenis. Daarnaast een brug met de naam ‘Kapotte brug’, een brug met veel verhalen, zonder huisadres, over de Slinge gelegen als onderdeel van de weg van en naar het Industrieterrein. Aan het rijtje bijzondere bruggen kan sinds kort de brug toegevoegd worden die zowel de scheiding als overgang is tussen de Beltrumseweg en Borculoseweg. De betreffende brug was tot dit weekend misschien wel de meest anonieme brug van Groenlo maar zal voortaan door het leven gaan als ‘Boysbrug’.

Door Henri Walterbos

Althans, deze naam is leesbaar op een tweetal reeds rood-wit gemarkeerde bordjes op de paaltjes als opgang naar de brug. De paaltjes die na oplevering van de brug ‘nieuwe stijl’ regelmatig, al dan niet terecht, werden vervloekt als hinderlijke ‘sta in de weg’ voor een goed zicht als oprit naar de Borculoseweg/Beltrumseweg. Nu is iedereen eraan gewend en heeft de brug bij alle voormalige Grolse Boysleden een extra speciaal plekje in hun hart gekregen sinds de aanduiding ‘Boysbrug’ de brug siert.

Het is immers de brug die bijna aan ‘hun’ Wilgenpark grenst, heden het voormalige Wilgenpark, de thuishaven van Grolse Boys, dat 2020 fuseerde met grote broer s.v. Grol. Een brug met een verhaal was het alleen daarom al, nu is de brug niet anoniem meer, is het echt een brug met een verhaal. Hoewel de, uiteraard rood-witte, bordjes met opschrift ‘Grolse Boys 1948-2020’ niet geplaatst zijn door de gemeente, zo is de verwachting, kloppen harten van voormalige roodwitten nu steeds een aantal slagen sneller bij het naderen en voorbijgaan van de bordjes. Het opschrift staat immers voor een warm gevoel en doet recht aan een stukje Grolse voetbalhistorie, en meer dan dat.

Wie de bordjes hebben aangebracht is (nog) niet bekend. Navraag leert dat de bordjes zijn opgehangen op de dag dat de Grolse Boys 75 jaar zou hebben bestaan, zaterdag 18 maart. Harry Paf, de laatste voorzitter van Grolse Boys en huidig vice-voorzitter van Grol weet ook niet wie de ‘daders’ zijn. “Ik heb de borden ook gezien, maar ik weet niet of ze officieel zijn, van de gemeente, of dat een particulier ze heeft laten maken. Als ik meer gewaar wordt, laat ik het weten.”

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant