Walter Rouwhorst spelend tegen legende Bettine Vriesekoop, bij de introductie van OldStars tafeltennis bij het inmiddels vijftigjarige VIOS Beltrum. Foto: PR
Walter Rouwhorst spelend tegen legende Bettine Vriesekoop, bij de introductie van OldStars tafeltennis bij het inmiddels vijftigjarige VIOS Beltrum. Foto: PR

Een halve eeuw tafeltennis bij VIOS in Beltrum

Sport

BELTRUM - Tafeltennisvereniging VIOS Beltrum bestaat op 6 april vijftig jaar. Op 6 april 1973 sloot de club zich aan bij de Sportcentrale Vios. De daadwerkelijke oprichting was begin maart 1973. De oprichters zijn Joop Arink, Jan Zeinstra en wijlen Anton Scharenborg. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan wordt er leuke middag/avond georganiseerd voor alle leden en partners.

Bij de oprichting waren er ruim twintig senioren waarvan een redelijk groot gedeelte vrouwen. De eerste speelgelegenheid was de oude kantine van Vios-voetbal. Hierna werd er verhuisd naar de kelder van dorpshuis de Wanne. Na de Wanne werden de balletjes geslagen in ‘Pand Harbers’ (nu Goudsmid Sarah Kobak). Toen de sporthal De Sonders gereed was in 1982 zijn de tafeltennissers direct daarnaartoe verkast en daar zitten ze tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid. Op het sportieve vlak speelt men met twee teams competitie (het eerste team in de vierde klasse en het tweede de team in de vijfde klasse). Prestatie is echter niet de eerste prioriteit, spelvreugde en het sociale contact is zeer belangrijk, zonder het presteren uit het oog te verliezen. 

Eind vorig jaar is de vereniging opgestart met OldStars tafeltennis, overdag voor ouderen. Op de dinsdagmorgen is er een groep, die onder deskundige leiding op eigen niveau (vanaf 9.30 uur) een balletje slaat. Tafeltennis is een sport die niet aan een bepaalde leeftijd gebonden is. Er kunnen nog enkele personen mee doen. Wie het wat lijkt om (weer) eens een balletje te slaan is van harte welkom. Alleen de sportschoenen en sportieve kleding hoeven worden meegenomen, tafeltennisbatjes zijn in de sporthal aanwezig.
Tafeltennisvereniging VIOS Beltrum houdt domicilie in sporthal De Sonders in Beltrum. De leden komen uit Beltrum en omliggende plaatsen. VIOS biedt ruimte aan zowel de recreatieve als de prestatiegerichte tafeltennisser. Mensen die misschien wel eens een tafeltennisballetje hebben geslagen en wel (weer) eens achter een echte tafeltennistafel willen staan, kunnen terecht bij VIOS. Kom vrijblijvend op een maandagavond vanaf 19.30 uur of op een dinsdagmorgen vanaf 09.30 uur naar sporthal De Sonders in Beltrum. Tafeltennisbatjes zijn aanwezig.

Voor meer informatie zie de website van tafeltennisvereniging VIOS Beltrum of bel met Walter Rouwhorst (tel. 06-40195122).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant