De succesvolle Eibergse Fietszondagen krijgen dit jaar een vervolg. Foto: PR
De succesvolle Eibergse Fietszondagen krijgen dit jaar een vervolg. Foto: PR

Derde seizoen Eibergse Fietszondagen zondag 2 april

Sport

EIBERGEN - Tourclub Eibergen (TCE ) zet een succesvol initiatief voort. In het vroege voorjaar van 2018 staken op initiatief van Tourclub Eibergen een vijftal toerfietsers, die een aantal Eibergse fietsgroepen vertegenwoordigden, de koppen bij elkaar om te brainstormen over gezamenlijke fietstochten. Het resultaat van dat ‘hersenhozen’ was dat zij vijf Eibergse Fietszondagen organiseerden. Vijf zondagochtenden waar iedereen met een racefiets welkom was; vijf zondagochtenden waar in een tempo gefietst wordt, dat voor een ieder te doen is; vijf ochtenden waar gezellig met elkaar toerfietsen het doel is; vijf ochtenden samen genieten van koffie met (appel)gebak. De te fietsen afstanden lagen tussen de 80 en de 110 kilometer.

Deze fietszondagen waren een groot succes; telkens waren er rond de veertig toerfietsers die in twee groepen een tocht fietsten. Al snel bleek dat twee groepen heel handig was met het oog op de verschillen in snelheid.
Vanwege dit succes is besloten om dit fietsseizoen 2023 opnieuw deze fietszondagen te organiseren; zondag 2 april zal de eerste fietszondag verreden worden over een afstand van ruim 80 km.

Damesgroep
Nieuw dit jaar is dat de organisatoren uitdrukkelijk fietsende dames uitnodigen ook deel te nemen aan deze fietszondagen. Zij zullen onder leiding van Irma Koeslag een tocht fietsen van in eerste instantie ongeveer 55 km. Geprobeerd wordt een plek te vinden waar zowel de dames als de heren gezamenlijk van hun koffie met appelgebak kunnen genieten.

De start is telkens om 9.00 uur bij de Pickerhal; de finish rond een uur of twaalf bij De Klok. De eerste Eibergse Fietszondag is op 2 april; daarna volgen 7 mei, en 18 juni. Tourclub Eibergen (TCE) nodigt iedereen uit Eibergen en directe omgeving met een racefiets uit om zondagmorgen 2 april deel te nemen aan de eerste Eibergse Fietszondag van het seizoen 2023.

Terplekke maakt men afspraken over de gemiddelde snelheid, eventuele groepsgrootte en ‘spelregels’ met betrekking tot hoe te fietsen in een groep. Dit alles met als doel: samen lekker een stukkie fietsen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant