Alle winnaars op een rijtje van de sportverkiezing '22
Alle winnaars op een rijtje van de sportverkiezing '22 Marcel Bandel

Eerste editie Sportkantine groot succes

Sport

OOST GELRE - De sportverkiezing van jaar is in een nieuw jasje gestoken en draagt de naam ‘Sportkantine’. Op vrijdag 12 mei werd de eerste editie van de Sportkantine gehouden in de Mattelier in Groenlo. Het evenement mag een heus sportfeest genoemd worden met een avondvullend programma vol sportverhalen, humor, muziek en prijsuitreikingen. Niet alleen werd er de sportverkiezing gehouden maar ook prominente sporters als Jelle van Gorkom en Erben Wennemars vertelden hun verhaal. Maar liefst 400 sporters, genomineerde sporters en belangstellenden woonden het sportevenement bij.

Door Dinès Quist

Er werden prijzen uitgereikt aan de beste sporttalenten, sportteams en bijzondere sporters van 2022. De gelukkigen die een mooie glazen bokaal in ontvangst mochten nemen waren in de categorie bijzondere sporters op een gedeelde eerste plaatst: Sport Mee! en Litac G-Kracht. In categorie sporttalent won: Mats Rots voetballer bij FC Twente. Het beste sportteam werd: KV Zwolle. En de bokaal voor de beste sporter van het jaar was voor baanwielrenner Mike Krabbenborg en de beste vrijwilligersorganisatie van 2022 werd Voetbalvereniging Mariënvelde. Tot slot bracht het publiek in de zaal zijn stem uit en ging de bokaal voor overall publieksprijs naar Floris Koppelman (13); hij speelt bij SV Grol.

Litac G-kracht en Sport Mee! winnen tijdens de sportverkiezing een gedeelde eerste plaats in de categorie Bijzondere Sporters.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids