Eén van de vele Grolaanvallen op het doel van NEC Nijmegen. Foto: Theo Huijskes

Een wedstrijd met een gauw te vergeten tweede helft

Sport

GROENLO - In de wedstrijd Grol tegen NEC afgelopen zondag kreeg het in groten getale opgekomen publiek op het sportpark Den Elshof een wedstrijd te zien met twee totaal verschillende helften. Was de eerste drie kwartier nog enigszins aantrekkelijk, en dat mede vanwege de twee gescoorde doelpunten, de tweede helft was bepaald geen reclame voor het amateurvoetbal. Vanzelfsprekend geen ramp, want de bij rust bereikte 2-0 voorsprong bleef tot het eind onaangeroerd en maakt Grol zich op voor een zinderende finale ter afsluiting van de huidige voetbalcompetitie. Bij Grol ontbraken naast de langdurig geblesseerde spelers Max de Vries, Mart Willemsen en Siebe Lantink ook potentiële Grol 1-kandidaten, zoals Rico Lammerdink, Tiem Rots, Titus Hoffman, Thiemo Wessels, Kaj Riteco en Tygo ten Bulte in de basisopstelling. Van hen werden in de tweede helft Lammerdink, Hoffman, Wessels, Riteco en Ten Bulte alsnog ingezet om iedereen zoveel mogelijk speelminuten te laten maken.

Al na drie minuten viel het eerste doelpunt aan Grolse zijde. Het was spits Luc Berentsen, die een door Jordy Schutten genomen vrije trap koppend in een doelpunt omzette. Werden er vervolgens drie opgelegde kansen gemist door achtereenvolgens Mick Wissink, Luc Berentsen en Jordy Schutten, in de 38ste minuut van de eerste helft was het Tycho Riteco, die voor de 2-0 voorsprong en zo later bleek eindstand zorgde. Met het oog op de Grand Finale van maandag a.s. is het weinig zinvol om verdere aandacht te schenken aan het verloop van de tweede 45 minuten.

Wat echter niet onopgemerkt mag blijven, is het feit dat de wedstrijd onder de deskundige leiding stond van Mitchell van Laar uit Hengelo Ov. oftewel de leidsman die destijds in deze competitie het nog steeds veelbesproken thuisduel Grol - DVC ’26 in goede banen moest leiden. Afgelopen zondag floot deze arbiter een perfecte wedstrijd en liet daarbij zowel de gele als de rode kaarten in de zak.