Een bijna vertrouwd beeld dit seizoen. Blijdschap na een doelpunt. Hopelijk Tweede Pinksterdag na afloop soortgelijke plaatjes. Foto: PR GROL/Marcel Houwer

Een bijna vertrouwd beeld dit seizoen. Blijdschap na een doelpunt. Hopelijk Tweede Pinksterdag na afloop soortgelijke plaatjes. Foto: PR GROL/Marcel Houwer

Grol en Groenlo klaar voor grootse voetbalaffiche

Sport

‘Zo’n wedstrijd vergeet je nooit meer’

Door Henri Walterbos

GROENLO - Het is een plot waar menig scenarioschrijver van zou dromen. DVC – Grol, de laatste competitiewedstrijd voor beide teams, met een enorme inzet; het kampioenschap in de tweede klasse H. Of ‘de film’ een ‘happy end’ heeft voor Grol is pas duidelijk op Tweede Pinksterdag, tussen 15.45 uur en 16.00 uur in Didam. Ging Grol er voorafgaand aan de op een na laatste competitiewedstrijd nog vanuit dat het moest winnen in Didam, afgelopen zondag kwam de titelconcurrent echter niet verder dan een 3-3 bij drager van ‘de rode lantaarn’ Spero en heeft Grol ineens aan een gelijkspel voldoende om de blauw-wit-rode verenigingsvlag in top te hijsen van alle vlaggenmasten in voetbalgek Groenlo.

Wouter Pillen
Aanvoerder Wouter Pillen speelde al meerdere kampioenswedstrijden en nacompetitiefinales. Met Grol ging hij van de 2de naar de 1ste Klasse, middels de nacompetitie, onder trainer Jos Heutinck. Tijdens zijn uitstapje naar RKZVC maakte Wouter gloriejaren mee met twee kampioenschappen achter elkaar. Van de 2de klasse naar de 1ste Klasse en van de 1ste Klasse naar de Hoofdklasse. Wouter heeft er vooral heel veel zin in. “Ik hoop dat er wederom meer Grolsupporters zijn dan, in dit geval, DVC-supporters. Het leeft ontzettend in onze groep. Wat ik de jonge jongens mee wil geven is dat wij voetballend wat beter zijn dan zij, maar dat zij wat meer ervaring in de ploeg hebben. De jonge jongens moeten vooral doen wat ze het gehele seizoen al gedaan hebben. Dat is ontzettend goed voetbal laten zien. Daarnaast vertrouwen hebben in een goede afloop. Ik hoop dat iedereen een mooie pot voetbal gaat zien en dat het voor ons een mooie, hopelijk, laatste wedstrijd in de 2de Klasse wordt. Dit soort wedstrijden zullen meestal nooit voetballend heel hoogstaand zijn. Ik hoop dat we kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen en hoop dat het een groot voetbalfeest wordt, zowel binnen als buiten de lijnen, en dat wij kampioen worden. Ik verwacht dat wij gaan winnen maar als je de aanvoerder van DVC vraagt zal hij dat van DVC zeggen, maar we hebben vertrouwen. Zo’n wedstrijd vergeet je nooit meer.”

William Krabbenborg
Hoofdtrainer en Grolman in hart in nieren, William Krabbenborg, hoopt met een kampioenschap aanstaand weekend een droom te verwezenlijken. “Het is heel simpel. Je moet doen wat we anders ook doen. We hebben 7 wedstrijden op rij gewonnen. We gaan gewoon normaal rustig voorbereiden, niet anders doen dan we normaal gesproken doen. Het woord ‘genieten’ staat bovenaan de lijst. Je moet genieten en plezier maken, anders besef je het ook niet, zo is mijn ervaring. Ik heb al diverse kampioenswedstrijden gespeeld.”

Met Grol werd William als speler van het eerste elftal 3 keer kampioen, waaronder 2 jaar achter elkaar onder hoofdtrainer Peter Schulte, van de 4de naar de 2de Klasse. “In 2000 promoveerden we nog een keer na winst op SDOUC thuis van de 4de naar de 3de Klasse. In dat team zat ook mijn broer Roy. Dat is dan extra leuk. Als trainer ben ik met Sportclub Neede 2 keer kampioen geworden en een keer gepromoveerd via de nacompetitie. Met Trias ook gepromoveerd via de nacompetitie. Met Grol kampioen worden, dan is de cirkel rond.”

“Het besef komt pas achteraf, maar je moet er echt van gaan genieten. Als wij dit met elkaar kunnen opbrengen met deze eenheid, waar jong en oud op een geweldige manier met elkaar omgaat, zowel voor als na de wedstrijd. Daar geniet ik enorm van. Daar haal ik heel veel energie uit, ook uit de staf. Voor mij is het een jongensdroom om met Grol kampioen te worden. Als deze droom uitkomt, dan kan ik door de voordeur met een titel naar buiten. Dat zou fantastisch zijn. Daar droom ik wel eens van. We moeten onszelf belonen, hebben drie jaar lang keihard gewerkt met elkaar. Dat verdient de groep. Het is een heerlijke groep om mee te werken. Ik kijk er enorm naar uit. Op de training hoef je niet veel meer te doen, behalve heel blijven. De intensiteit mag gerust iets minder. Waar we met elkaar aan hebben gewerkt moet zich Tweede Pinksterdag gaan uitbetalen. We hebben jonge jongens ingepast waar Grol en mijn opvolger nog jaren mee vooruit kunnen. Het is ook mooi te horen dat er veel publiek verwacht wordt. Het leeft ontzettend. Dat merk je enorm. Het is ook prachtig dat Grol 3 die dag kampioen kan worden. Dat vind ik ook belangrijk. Met de trainers van Grol 2 en 3 heb je ook intensief samengewerkt.”

Nacompetitie
Mocht Grol onverhoopt de titel toch mislopen, kan het vlaggenschip van de blauw-wit-rode brigade zich opmaken voor de nacompetitie. Krabbenborg wil hier echter nog niet aan denken. “Als je zover bent als wij nu, dan telt maar één ding, en dat is de titel. Ik wil dan ook nog niet verder kijken, maar mocht het toch zover komen, dat zien we dan wel weer. Als je zo dichtbij bent, dan moet je ervoor gaan en van eigen kracht uitgaan. We hebben ook nog een ander mooi toetje, de finale om de Achterhoek Cup op 1 juli, maar dat is toch een andere beleving. De strijd om een kampioenschap is gewoon het aller, allermooiste als voetballer, maar ook als trainer.”

Wouter Pillen
William Krabbenborg, afgelopen zondag, na afloop van Grol - NEC, met teammanager Frank Walterbos.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids