Een aanval van FC Zutphen op het doel van Grol. Foto: Theo Huijskes

Een aanval van FC Zutphen op het doel van Grol. Foto: Theo Huijskes

Grol succesvol in twee bekerwedstrijden

Sport

Grol - FC Zutphen 4-2 en RKZVC - Grol 2-2

GROENLO/ZIEUWENT - De hoofdmacht van S.V. Grol heeft een tweetal min of meer succesvolle bekerwedstrijden achter de rug. Zo wist de naar de eerste klasse van de KNVB gepromoveerde ploeg onder leiding van de nieuwe trainer/coach Philip Agteres op dinsdag 5 september in de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen in eigen huis een 4-2 overwinning te boeken op FC Zutphen. Laatstgenoemde ploeg is in het afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden in de derde klasse en daardoor gepromoveerd naar de tweede klasse. Grol kende een rommelige beginfase en gaf daarbij onnodig veel kansen weg aan de tegenstander uit Zutphen. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand voor de Grollenaren, die even vóór het rustsignaal nog een gelijke stand wisten te realiseren. In de tweede helft had Grol het betere van het spel en wist een en ander te bekronen met een verdiende 4-2 overwinning. 

Scoreverloop:
21ste min. 0 - 1 Niek Bakkerweerd
41ste min. 1 - 1 Mart Willemsen
65ste min. 1 - 2 Eigen doelpunt Mike Kempers
70ste min. 2 - 2 Mick Wissink
81ste min. 3 - 2 Tycho Riteco
88ste min. 4 - 2 Tiem Rots

Scheidsrechter: Remco Hoffmann.

Grol versus RKZVC driemaal over in drie maanden
Vervolgens moest de eerste selectie van Grol voor de beker op zaterdag 9 september jl. op het sportpark De Greune Weide in Zieuwent aantreden tegen RKZVC. Dit betekent dat Grol het in korte tijd driemaal over moet opnemen tegen de ploeg van trainer Arjen Nijman. Dit betrof de eerste keer tijdens het onlangs gehouden Keitoernooi van Longa ’30 (3-0 winst) voor Grol, afgelopen zaterdag voor de bekercompetitie (2-2 gelijkspel) en nog dit jaar, te weten op zaterdag 7 of zondag 8 oktober voor de competitie in Groenlo.

Mede vanwege de hitte was er afgelopen zaterdag weinig publiek bij de wedstrijd wat tot gevolg had dat het voor beide ploegen een soort uitputtingsslag werd. Het werd daarom geen hoogstaande wedstrijd en dat ondanks de bij vlagen aan beide kanten te bewonderen mooie combinaties en aanvallen. Opvallend detail was dat aan Grolzijde alle drie de broers Riteco (Tycho, Kjell en Kai) tegelijkertijd in de basis aan de aftrap verschenen.

Scoreverloop:
16ste min. 0 - 1 Jordy Schutten
51ste min. 1 - 1 Sjors Stokhorst (strafschop)
59ste min. 2 - 1 Björn Doppen
60ste min. 2 - 2 Jordy Schutten

Scheidsrechter: Wijnand Rutgers.

Op zondag 17 september om 14.30 uur speelt Grol op het eigen sportpark Den Elshof in Groenlo de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Vorden. De eerste twee ploegen in de eindstand gaan door naar de volgende ronde. Grol heeft aan een gelijkspel voldoende en mag mogelijk zelfs een kleine nederlaag incasseren.

De competitie in de eerste klasse KNVB gaat voor Grol op zondag 24 september van start met de thuiswedstrijd tegen Achilles ’12 uit Hengelo Ov. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids