Nederlands Kampioen Mike Krabbenborg met zijn eigen bier van Brouwersnös. Foto: Kyra Broshuis

Nederlands Kampioen Mike Krabbenborg met zijn eigen bier van Brouwersnös. Foto: Kyra Broshuis

Nederlands kampioen Mike Krabbenborg lanceert eigen biertje

Sport

‘‘Sprint!’ past goed bij Mike, maar het betekent natuurlijk niet dat je het bier heel snel moet opdrinken’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Een bijzonder moment afgelopen donderdag voor de 18-jarige wielrenner Mike Krabbenborg uit Groenlo. Bij Brouwersnös ontvangt hij uit handen van directeur Rob Porskamp zijn eerste eigen bier met de passende naam ‘Sprint!’. 

Mike kreeg begin vorig jaar landelijke bekendheid toen hij maar liefst 2 keer Nederlands kampioen werd; bij zowel de sprint als keirin is hij de allerbeste van Nederland in de categorie junioren. Een knappe prestatie, zeker omdat Mike toen pas 3 jaar fietste. Inmiddels woont de nationaal kampioen op Papendal waar hij 5 dagen in de week traint. Op de zaterdag werkt hij bij Goossens Fietsen in zijn geboortestad. Voor zijn sport heeft hij alles over, vertelt de fanatieke Grollenaar:  “Ik wil in de wielersport het allerhoogste bereiken en dan met name op het onderdeel baanwielrennen.” 

Fantastische baanwielrenner
Rob Porskamp kwam met hem in gesprek en was onder de indruk van zijn verhaal. “Zo’n jonge getalenteerde sporter willen we graag ondersteunen. Mike is een fantastische baanwielrenner en wij hebben wel iets met die sport. Wij zijn ook sponsor van de RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo) en organiseren samen jaarlijks hier de Bike-Beer-BBQ Road- & Travelride. Groenlo was dit jaar ook nog eens het epicentrum van de Ronde van de Achterhoek. Alle reden dus om Mike op het zadel te houden en hem te helpen in zijn carrière.” IdeeMedia ontwierp het prachtige etiket van het bier en kwam met de naam. “De naam ‘Sprint!’ past goed bij Mike, maar het betekent natuurlijk niet dat je het bier heel snel moet opdrinken. Je moet er van genieten. Hofprint heeft de etiketten gedrukt en het is een mooie samenwerking geworden met 3 Grolse bedrijven voor een Grolse topsporter”, zegt Maarten Kooiker van IdeeMedia.

Mike is trots op zijn eigen biertje. “Zelf drink ik natuurlijk zelden, maar dit is echt een heel lekker biertje. De verkoop loopt al goed, ik heb veel bestellingen staan. De opbrengst gebruik ik voor de aanschaf van materialen. Sprint! is te koop bij Jumbo in Groenlo en Lichtenvoorde, Antonius Slijterij in Groenlo en via mijn eigen website.”


www.mikekrabbenborg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids