Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes

Grol naar de volgende ronde voor de Achterhoek Cup

Sport

GROENLO - Na de smadelijke nederlaag in de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker (2-3 verlies in eigen huis tegen vierdeklasser BSC Unisson Boekelo), heeft Grol 1 iets goedgemaakt in de eerste ronde van de Achterhoek Cup-competitie. Afgelopen dinsdag werd op het eigen sportpark Den Elshof met 4-1 gewonnen van SC Varsseveld, de runner-up in de tweede klasse G van de KNVB. Dankzij deze overwinning plaatst de equipe van trainer/coach Philip Agteres zich voor de tweede ronde van dit attractieve Achterhoekse voetbalgebeuren.

Tycho Riteco betrokken bij alle doelpunten
Ondanks de op het spel staande belangen, kon Grol niet in de sterkste formatie aantreden. Dit had te maken met niet helemaal fitte spelers, dan wel spelers die tijdens de wedstrijd lichtgeblesseerd raakten en vervolgens direct werden gewisseld. Toch wist de Grolploeg de Varsseveldse brigade van oefenmeester Lars Krabbenborg uit Zieuwent met een 4-1 nederlaag huiswaarts te sturen. De openingstreffer kwam op naam van aanvoerder Rico Lammerdink, die na 16 minuten spelen in de eerste helft een voorzet van Tycho Riteco fraai inkopte. Overigens speelde laatstgenoemde Grolman, en dat met name vanwege zijn andermaal aan de dag gelegde snelheid, een belangrijke rol bij praktisch alle gemaakte doelpunten. Naast Rico Lammerdink (1x) en Tycho Riteco (1x) scoorde spits Luc Berentsen 2x.

Thiemo Wessels terug in de basis 
Een bijzonder plezierige bijkomstigheid was tevens het feit dat Thiemo Wessels na een langdurige blessure weer was teruggekeerd in de basis en vervolgens de volle 90 minuten uitspeelde. Daarnaast was het echter wel Tiem Rots, die reeds in een vroeg stadium het veld moest verlaten, waardoor de pas van een blessure herstelde Mike Kempers eerder dan de bedoeling was als invaller moest aantreden. Na de 1-0 voorsprong van Grol kwam SC Varsseveld nog wel terug door in de 28ste minuut van de eerste helft het enige tegendoelpunt te scoren. Het was Luke Groot Wassink, die na een rush over rechts zijn medespeler Connor Scobie bereikte, die voor een 1-1 tussenstand zorgde door beheerst Grol-goalie Nick Oude Luttikhuis te passeren. Het hiervoor genoemde doelpunt van Tycho Riteco bepaalde de ruststand op 2-1.

Krachtsverschil in tweede helft
Dat Grol in de competitie een klasse hoger speelt dan SC Varsseveld kwam in het tweede bedrijf van de wedstrijd duidelijk tot uiting. Het gevolg hiervan was dat de Grolvoorwaartsen voldoende kansen kregen om de score verder uit te breiden. Bovendien bood het verloop van de wedstrijd ook voldoende gelegenheid om in dit geval de wisselspelers Max de Vries, Tygo ten Bulte en Titus Hoffman speeltijd te gunnen. Op naar de volgende ronde in de strijd om de Achterhoek-Cup en daarnaast alle aandacht besteden aan het verloop van de competitie in de Eerste Klasse H van de KNVB. In dat verband staat er voor de Grolequipe voor zondag 12 november geen competitiewedstrijd gepland, waarna men wat betreft de maand november op zondag 19 november uit moet spelen tegen Dalfsen (aanvang: 14.00 uur) en zondag 26 november a.s. thuis tegen NEO Borne (aanvang: 14.30 uur).

Opstelling Grol tegen SC Varsseveld
Doel: Nick Oude Luttikhuis.
Achter: Thiemo Wessels, Mart Willemsen (46ste min. Max de Vries), Wouter Pillen en Teun Reijrink (72ste min. Titus Hoffman).
Midden: Roel Bruins, Mark Hietland en Rico Lammertink (46e min. Tygo ten Bulte).
Voor: Tycho Riteco, Luc Berentsen en Tiem Rots (20ste min. Mike Kempers).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids