Afbeelding

Handbal Grol

Sport

GROENLO - Verslagen van de verschillende handbalwedstrijden door HV Grol.

HCW B1-HV Grol B1
Zondag stond de vijfde handbalwedstrijd op het programma van de B1, uit tegen HCW in Winterswijk. Voor hen een nieuwe tegenstander. HCW stond op plaats 7 en HV Grol op plaats 3. Vooraf zijn er duidelijke afspraken gemaakt om de verdediging goed op orde te hebben en proberen gaten in de aanval te trekken. De meiden hadden eerst wat opstartproblemen en al gauw liepen ze tegen een 5-2 achterstand op. In de rust stonden ze op een 9-6 achterstand. Tijdens de rust werden even de puntjes op de i gezet. Dit was in de tweede helft te zien. HV Grol begon meer te scoren en kwam gelijk te staan.

De strijd werd pittig toen de ploeg uit Groenlo twee keer gelijktijdig een tijdstraf van twee minuten kreeg en met nog maar 4 veldspeelsters kwam te staan. Ondanks dat werd er toch gescoord. De motivatie om te winnen werd groter, de meiden werden feller en sneller. Door de snelheid werden er toch weer kleine foutjes gemaakt. In de laatste minuut kwamen ze op voorsprong. Helaas had Winterswijk hier een antwoord op en is de wedstrijd uiteindelijk geƫindigd in een gelijkspel 15-15.

HV Grol DS1-WHC DS2
Zaterdag kregen de handbaldames uit Groenlo WHC uit Hengevelde op bezoek. Een geduchte tegenstander die meestal voortvarend uit de startblokken gaat. Maar dat viel deze keer mee. De dames uit Groenlo openden de score en met een goede dekking hielden ze de gasten best goed op afstand. Tot 2-2 hielden ze aardig stand waarna WHC langzaam wegliep tot 4-2. Toen schakelde de thuisploeg een tandje hoger en kwam terug tot een voorsprong van 5-4. De ruststand werd bepaald op 6-6. Dit onder het toeziend oog van nieuwe sponsor Toyota Kormelink, die een goed georganiseerde ploeg zag spelen.

Dat beloofde veel goeds voor de tweede helft, maar niets was minder waar. In plaats van door te bouwen op de goede eerste helft verloren de dames van HV Grol in het eerste kwartier volledig de controle. De tegenstander kon break na break scoren en liepen uit naar een voorsprong van 15-7, waarna de wedstrijd helemaal weggegeven leek. Gelukkig wisten de dames uit Groenlo zich te herpakken en liepen langzaam weer in op de tegenstander. Ze hervonden zich aanvallend weer en konden de achterstand, mede door goede dekking en goed keeperswerk verkleinen. Helemaal inlopen lukte helaas niet meer en zo werd de eindstand bepaald op 14-19. 

HV Grol DS2-Kedingen DS1
Zaterdagavond stond de wedstrijd van handbalvereniging Grol DS2, tegen de nummer 1 op het programma. De dames van Kedingen zijn een onbekende tegenstander die dit seizoen nog geen punten hebben laten liggen. Ietwat gespannen werd er omgekleed, warmgelopen en werd de wedstrijd gestart. Een goed begin met mooie aanvallen en zeer strak verdedigingswerk zorgde al snel voor een voorsprong van 6-3. Het zelfvertrouwen nam toe en er werd zelfs een breakout gelopen. Vlak voor de rust kwam er even een dipje in het spel van HV Grol en daar maakten de dames van Kedingen gretig gebruik van. De rust kwam op een goed moment met een stand van 12-8.

Het lukte na de rust om weer in het spel te komen. De voorsprong werd verder uitgebouwd. Maar Kedingen liet zich niet uit het veld slaan en slaagde erin het verschil terug te brengen tot drie punten, mede doordat HV Grol in de aanval wat kansen liet liggen. Uiteindelijk was de eindstand 20-15. De opdracht van de coach (er mogen niet meer dan 15 tegendoelpunten vallen) was goed opgevolgd, en werd beloond met een rondje in de kantine. HV Grol is blij met deze mooie prestatie, die ervoor zorgt dat de spanning in de competitie weer wat toeneemt. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids