De meiden van HV Grol E2. Foto: HV Grol

De meiden van HV Grol E2. Foto: HV Grol

Handbal Grol

Sport

GROENLO - Verslagen van de wedstrijden van HV Grol afgelopen weekend. 

HV Grol E2-UGHV E1
De E2-jeugd, het nieuwste handbalteam van HV Grol, speelde zondag 4 februari haar derde competitiewedstrijd in sporthal Den Elshof. Tegenstander was de E1 van UGHV uit Ulft. Een team met jongens en meiden en met meer ervaring, dus het beloofde niet makkelijk te worden. Maar HV Grol had er zin in en begon vol goede moed aan de wedstrijd.

Tijdens de eerste helft moesten de meiden even wennen. Wie moest ook al weer waar staan, wie verdedigt wie en hoe kunnen ze het beste aanvallen. Lynn keepte prima, terwijl Jet, Fem en Jade keihard hun best deden in de verdediging. UGHV liep uit, maar HV Grol bleef lekker handballen. In de rust werden de meiden geruststellend toegesproken door coaches Lorin en Sanne. Winnen werd moeilijk, maar daar ging het vandaag niet om, plezier maken en ervaring opdoen was belangrijker.

Omdat het verschil tussen het meer ervaren team van UGHV en de net begonnen meiden van HV Grol best groot was, werd in overleg met de sportieve tegenstander besloten dat de thuisploeg de tweede helft met één speler meer mocht spelen. Hierdoor kwamen er meer mogelijkheden tot samen spelen en doelkansen. Tevens bracht dit meer uitdaging voor de jongens en meiden van UGHV. Yente en Jill stonden goed te keepen de tweede helft en Lieke, Liv en Lana wisten mooie doelpunten te maken. Er werd goed samengespeeld en de meiden konden elkaar gedurende de wedstrijd steeds beter vinden. Volgens de puntentelling heeft UGHV de wedstrijd gewonnen, maar wat een vooruitgang hebben de meiden van HV Grol al laten zien. Voor de toeschouwers en coaches waren ze allemaal winnaars!

Olympia HGL DS2-HV Grol DS1
Zondag stond er dames 1 van handbalvereniging Grol een uitwedstrijd tegen Olympia uit Hengelo op het programma. Van oudsher altijd al een moeilijke tegenstander voor de dames van HV Grol. De tegenstander trad aan met een volle bank op oorlogssterkte, waarbij meerdere speelsters van hun eerste damesteam ook bij deze wedstrijd meededen. De ploeg uit Groenlo kwam dan ook slecht uit de startblokken en keek binnen een mum van tijd tegen een achterstand aan. Door snelle 2-minutenstraffen aan Grolse zijde liep de thuisploeg vlot uit tot een voorsprong van 10-6. Na een goed kwartier wisten de dames van HV Grol zich echter goed te herpakken. Vanuit een sterke defensie werd de achterstand zelfs omgezet naar een 11-12 voorsprong. De keepster stond haar mannetje en ze liet zich niet uit het veld slaan, of eigenlijk gooien. Een bal die recht in haar gezicht werd gegooid, werd niet bestraft door de scheidsrechter. De ruststand van 11-12 was dan ook dik verdiend.

Na de rust bleven de dames uit Groenlo goed spelen en wisten ze halverwege de tweede helft een voorsprong van 15-17 te nemen. Helaas werd keepster Kim nogmaals in het gezicht gegooid en werd de treffer die daarop volgde zelfs geteld, waardoor de dames van Olympia de aansluiting weer vonden. In de fase die daarop volgde ging het een hele periode gelijk op. In de slotfase zat het de dames van HV Grol niet mee en gaven de twijfelachtige beslissingen in hun nadeel helaas de doorslag. De dames van Olympia wisten een moeizame zege van 24-22 over de streep te trekken. Al met al overheerste bij de dames van HV Grol een gevoel van teleurstelling, omdat er uiteindelijk meer in had gezeten. Wel een opsteker dat ze het goede spel van de afgelopen weken wisten voort te zetten. 

Na enkele weken vakantie, speelt DS1 zaterdag 24 februari thuis tegen Borhave uit Borne. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids