Het nieuwe bestuur van Supportersvereniging FC Twente Oost Gelre, proostend met het jubileumbierglas. Foto: Hemmie Oolthuis

Het nieuwe bestuur van Supportersvereniging FC Twente Oost Gelre, proostend met het jubileumbierglas. Foto: Hemmie Oolthuis

‘Het voornaamste doel is het delen van het FC Twente-gevoel en de liefde voor de club’

Sport

GROENLO/LICHTENVOORDE - Zondagmiddag zaten ze bij elkaar bij Café Grolzicht, in de volksmond Café Cappie, in Groenlo, één van de twee supportershomes van supportersvereniging FC Twente Oost Gelre. Hier verzamelen zich het gehele seizoen de Grolse Twentesupporters voor vertrek naar de Grolsch Veste voor iedere thuiswedstrijd. In Lichtenvoorde wordt verzameld bij Restaurant Café De Driehoek, het opstappunt voor de Lichtenvoordse en nabije contreien afkomstige Twentefanaten. Samen delen ze de liefde voor hun favoriete club. Zodanig fanatiek en begaan dat ze zich 10 jaar geleden verenigden om samen naar thuiswedstrijden te gaan en bij tijd en wijle bij elkaar komen voor een gezellig samenzijn of een vergadering. Zo ook afgelopen zondag. 

Door Henri Walterbos

Bij ‘Cappie’ vond de jubileumbijeenkomst plaats in combinatie met de jaarvergadering, en werd met de gehele club op groot scherm naar de 6 punten wedstrijd AZ-FC Twente gekeken. Helaas ging deze wedstrijd voor hun trots verloren maar het mocht de pret niet drukken van een geslaagde middag. De fans verwachten dat hun favorieten de klus uiteindelijk wel klaren in de resterende twee wedstrijden, en hun aller club volgend seizoen in de Champions League uit gaat komen.

Ontstaan
Bestuurslid Hemmie Oolthuis uit Groenlo weet nog hoe het begon. “Al lang leefde er onder een aantal fanatieke supporters, de Seizoen Club Card houders, het idee om een supportersvereniging op te richten in de gemeente Oost Gelre. De eerste stappen werden gezet begin 2014. Gestart werd met het houden van een onderzoek, in samenwerking met FC Twente. Het resultaat hiervan maakte één ding duidelijk. Er was in de gemeente Oost Gelre een grote groep supporters van FC Twente.” Voor de initiatiefnemers was deze uitkomst reden om er werk van te maken. De oprichtingsdatum van de vereniging is 5 mei 2014. “Het unieke hieraan is dat het de enige vereniging is, tenminste voor zover bekend, met leden uit Groenlo, Lichtenvoorde, Vragender en Zieuwent. Historisch gezien is er altijd al een gezonde rivaliteit tussen Lichtenvoorde en Groenlo geweest, maar het gaat prima zo. We delen immers dezelfde liefde voor onze mooie club.”

Convenant
Het oprichtingsbestuur bestond uit Henk Plass, Martin Marneth, Hemmie Oolthuis, Niels Berendsen en Boy Boschker. Op vrijdag 22 januari 2016 is de vereniging officieel toegetreden tot de grote schare supportersverenigingen van FC Twente. Hierbij is het convenant ondertekend door FC Twente en alle bestuursleden van de supportersvereniging. Periodiek is er overleg met het bestuur van FC Twente en andere erkende supportersverenigingen.

Saamhorigheid
Het voornaamste doel van de supportersvereniging, die op dit moment 105 leden telt, is het delen van het FC Twente-gevoel en de liefde voor de club met andere supporters uit Oost Gelre. “Door het laten rijden van een bus naar elke thuiswedstrijd van FC Twente wordt de onderlinge saamhorigheid, groei en belangstelling voor FC Twente in de Achterhoek bevorderd. Ook het regelen van kaarten voor de uitwedstrijden behoort daartoe. Daarnaast organiseren wij als vereniging jaarlijks een jaarvergadering/feestavond in één van onze twee supportershomes. Ook het gezamenlijk bezoeken van wedstrijden in onder andere de Bundesliga vinden plaats naar behoefte.”

Het nieuwe bestuur per 5 mei 2024 wordt gevormd door Henk Plass, Martin Marneth, Joost Boekelder, Hemmie Oolthuis, Jeffrey Vrieze, Robin Hoffman en Michel Schutten. De leden kregen ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum allen een jubileumbierglas, met hierop het logo van de supportersvereniging aangeboden.

‘ApetRots’
Gaan de supporters altijd al met een bijzonder gevoel naar de Grolsch Veste, sinds Grollenaar Daan Rots in de hoofdmacht speelt, en dit jaar definitief doorbrak, en zijn broertje Mats er ook aan komt, geeft dat toch nog een stukje extra, een gevoel van trots. “Wij als supportersvereniging Oost Gelre zijn apetrots dat Daan Rots uit Grolle is doorgebroken bij FC Twente en natuurlijk hopen wij dat broertje Mats het ook gaat redden bij FC Twente. Het zou fantastisch zijn dat deze twee Grollenaren samen in het eerste elftal zouden spelen.” Als mensen lid willen worden is een mailtje naar info@fctwenteoostgelre.nl voldoende. “Het lidmaatschap per jaar is met ingang van 1 juli 2024 € 19,65, verwijzend naar het oprichtingsjaar van FC Twente”, besluit Oolthuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant