OV-ambassadeurs helpen reizigers graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen reizigers graag op weg. Foto: PR

Inloopspreekuur OV-ambassadeurs

Vervoer

WINTERSWIJK - Voor wie binnenkort plannen heeft voor een gezellig dagje weg: Ga eens met het openbaar vervoer! 

Een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis: reis eens met het openbaar vervoer, zo roept OV Ambassadeurs op. 

Mensen die vragen hebben over de bus, trein of haltetaxi kunnen terecht bij de OV-ambassadeurs; zij helpen hen graag op weg.

Inloopspreekuur
OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Ze geven tijdens de maandelijkse inloopspreekuren praktische en duidelijke informatie en uitleg. Zij helpen mensen graag het gemak van het reizen met de bus en de trein ervaren. De praktijk wijst uit dat mensen veel vragen hebben over het gebruik van het openbaar vervoer en alles wat daarmee te maken heeft. Vragen over de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, reizen met korting zijn veel voorkomende vragen. “Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen”, zo vertelt Andreas, 70 jaar over zijn ervaring.

Op vrijdag 4 augustus tussen 14.00 en 15.30 uur is er in de Bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Winterswijk, Parallelweg 5 in Winterswijk een inloopspreekuur. Er zijn ook telefonische spreekuren. Wie zijn of haar vraag liever telefonisch aan een OV-ambassadeur stelt kan dagelijks bellen met één van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Zij zitten klaar om u te helpen met allerhande vraagstukken met betrekking tot het gebruik van het openbaar vervoer. Zij zijn bereikbaar op tel. 038 – 303 70 10, van maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Normaal gesproken kan men ook op de dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur bellen, evenals op de maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Let op: tijdens de vakantiemaanden juli en augustus is het telefonisch spreekuur alléén bereikbaar in de ochtend. 

Voor meer info en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of bel met OV-ambassadeurs tel. 038-454 01 30.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant