Het vooraanzicht van de nieuwe appartementen aan de Mattelierstraat in Groenlo.
Het vooraanzicht van de nieuwe appartementen aan de Mattelierstraat in Groenlo. pr

Appartementen in oude sportschool; zo gaat het worden

Wonen

GROENLO - Zoals bekend komen er op de plek waar eerst Sportschool Groenlo gevestigd was, aan de Mattelierstraat (in het Heydenrijck) appartementen. De initiatiefnemer, Edo Broos, wil de inwoners van Groenlo graag laten zien hoe het gaat worden.

Door Kyra Broshuis

“We hebben ervoor gekozen om er zes appartementen in te realiseren. Dit omdat het bestaande complex ook al voor het grootste deel uit appartementen bestaat. Het worden ruime appartementen (kleinst ongeveer 85m2 en de grootste 125m2). Het zullen appartementen worden met een hoogwaardige kwaliteit. De gevel en vloer wordt geïsoleerd. Daarnaast wordt een grootse deel van de gevel vernieuwd en wordt alles voorzien voor hoogwaardig isolatieglas. Alle appartementen worden voorzien van een vloerverwarming en alles wordt gasloos. Omdat alles op de begane grond is zijn de appartementen uitermate geschikt voor senioren die graag binnen de gracht willen wonen met alle voorzieningen op loopafstand”, zo laat Broos weten. 

Voor het ontwerp en de vergunningsaanvraag heeft Broos het Groenlose architectenbureau Van der Heijden ingeschakeld. De verwachting is dat de vergunning voor 1 juli rond is en dat na de zomervakantie een start kan worden gemaakt met de werkzaamheden. “De oplevering van de appartementen zal waarschijnlijk begin 2024 plaatsvinden”, licht Broos toe. De officiële verkoop is nog niet gestart maar geïnteresseerden kunnen alvast contact opnemen via de mail: edobroos@gmail.com. 

Het zijaanzicht van de nieuwe appartementen aan de Mattelierstraat in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant