Voor plan Oldenhuis werd flink wat groen gekapt. Buurtbewoners zien nog weinig van het beloofde groen terug. Foto: Kyra Broshuis

Voor plan Oldenhuis werd flink wat groen gekapt. Buurtbewoners zien nog weinig van het beloofde groen terug. Foto: Kyra Broshuis

Zorgen om groen op Oldenhuis-Het Blik

Wonen

GROENLO - Buurtbewoners maken zich zorgen om het uitblijven van voldoende groen en speelmogelijkheden op het plan Oldenhuis. Nadat de bedrijven achter plan Oldenhuis eind januari 2021 tegen de afspraak in een bosje kapten aan de rand van Het Blik, zijn er toezeggingen gedaan over herplant. Ook zou er opnieuw gekeken worden naar speelmogelijkheden.

Door Kyra Broshuis

Illegale kap
Buurtbewoners waren destijds ontstemd over de onaangekondigde kap van het bosje. De verantwoordelijke wethouder van toen, Marieke Frank, zei dat er inderdaad meer was gekapt dan toegestaan. Er werd overigens geen sanctie opgelegd. Vorig jaar is er een bijeenkomst geweest bij De Mattelier waarbij is afgesproken dat er rond de zomer opnieuw contact zou zijn met de bewoners inzake de herplant en de speelmogelijkheden. Dat is niet gebeurd, zo laat een buurtbewoner weten. Er werd daarom contact gezocht met de gemeente maar een reactie bleef uit. “Bijna 3 weken geleden kwam er een brief van Oldenhuis dat de buurt afgelopen maandag om 15.30 uur bijgepraat zou worden. Een vreemd tijdstip”, zo zegt raadslid Paul Wallerbos die door de buurt werd benaderd. “Bovendien zijn alleen de mensen uitgenodigd die vragen hebben gesteld en dus niet alle nieuwe bewoners. Ook is de Stichting Mooi Groenlo niet uitgenodigd terwijl dat wel afgesproken was.” Wallerbos heeft contact opgenomen met de gemeente over de gang van zaken .

Bemoeienis van de gemeente 
Wethouder Jos Hoenderboom heeft vervolgens contact opgenomen met de projectleider van Oldenhuis BV. “Uit het gesprek is naar voren gekomen dat zij zeker openstaan voor een tweede bijeenkomst die dan op een voor iedereen geschikt moment zal worden gehouden. Onze projectleider gaat dit verder oppakken. Wij gaan er ons in positieve zin mee bemoeien. Dan doel ik onder andere op wie er uitgenodigd worden en de vorm en inhoud van de bijeenkomst. Wij hebben er als gemeente, net als de buurt en de nieuwe bewoners van het plan, ook alle belang bij dat we dit plan in alle opzichten goed afronden”, zo zegt de wethouder. 

De nieuwe bijeenkomst zal nu binnen enkele weken plaatsvinden. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant