Foto: Murk Feitsma
Foto: Murk Feitsma Murk Feitsma

HOW TO | HIGH TEA OUTSIDE

Wonen

Heb jij een high tea op de planning met vriendinnen bij jou in de tuin? Door het niet buiten de deur te doen maar zelf te organiseren, maakt het net iets persoonlijker. En wat is er dan leuker om van je tuintafel een feestje te maken. Naast de lekkere hapjes die op tafel komen, doet de styling de gezelligheid creëren.  

De tafel
Wanneer je met een grote groep bent, is een ronde tuintafel erg leuk! Je kan iedereen zien zitten en met iedereen een gesprek voeren. Is deze niet binnen de beschikking, kan je ook prima kiezen voor een rechte tuintafel. De tafel kan je helemaal dekken in jouw stijl. Kies je voor een tafelkleed? Hou je het liever rustig of is voor jou niks te gek en ga je lekker los?

Kies als eerste een bepaalde stijl en kleur uit die centraal moet staan tijdens jouw high tea. Dit straalt een geheel uit en word het niet rommelig. Jouw af gestylde tafel is de eerste blik bij binnenkomst van je vrienden en zit de sfeer er gelijk goed in. Bekijk de accessoires bij Tuinmeubelshop voor een leuke match van binnen en buiten accessoires voor de best gestylde tuintafel voor je high tea. 

Perfecte servies
Je hebt misschien al een bepaald thema in gedachten voor de aankleding van de tafel. Trek deze lijn ook door naar je servies. Het is belangrijk dat alles goed met elkaar match en de kleuren die je gebruikt ook overal in terug komen. Ga je voor een één kleurig servies of juist één met allerlei printjes? Hou je het strak en modern, of ga je toch voor de hippe kant? Er bestaat geen verkeerde keus zolang alles met elkaar combineert. Ook staat het erg leuk om met laagjes te werken. Kan je in je eigen kasten niet slagen voor een bijpassend servies, duik dan eens bij oma in de kast! Daar vind je vaak de schattigste theekopjes. Ook de supergave theepot kan niet ontbreken op tafel. En uiteraard de serveerschalen en etagère. Heb je al een bijpassend bestek kunnen vinden? Kijk goed naar wat voor hapjes er zijn, en pas hier je bestek op aan.  

Decoratie
De decoratie, ook een erg leuk onderdeel om alles uit te zoeken en te decoreren. Zorg ook hierbij dat alle kleuren weer terug komen. Bloemen zijn onmisbaar bij een high tea! Je kan kiezen voor 1 groot boeket op tafel of allemaal kleine vaasjes verdeeld over de tafel en je laat overal dezelfde bloemen weer terug komen. Hang leuke lampionnen op in de boom. Ook een snoer met lichtjes op tafel geeft een schattig effect. Of pak de kaarsjes uit de kast. Ook kan je een leuke verlichte ballenslinger ophangen. Kies een leuk bijpassend servet uit en decoreer dit leuk met het bestek en een leuk takje of rozenblaadje op tafel of op een bordje.

Eten en drinken
Je denkt als eerste aan thee, maar hoe leuk is het om je gasten te verwelkomen met een champagneglas met bubbels! Ook kan je kiezen voor een jus d’orange of een lekkere verse smoothie. Ga je voor verse thee? Super leuk! Verdeel het in bakjes over de tafel en laat iedereen zijn eigen theezakje vullen. Een high tea staat bekend om de vele zoete en hartige hapjes. Een lekker taartje, een sandwich, macarons, bonbons, wraps en misschien een lekker soepje. Je kan het allemaal kopen in de winkel, maar je zou het ook zelf kunnen bakken. Wat ook erg leuk is, is dat iedereen die komt ook iets maakt. Zo is het een verassing van wat er op tafel komt.

Het is misschien vooraf een organisatie om alles bij elkaar te vinden en mooi te krijgen. Maar hoe leuk is het om terug te kijken op een mooie zomerse dag, dat je met vrienden of familie in de tuin bent en heerlijk gezellig met elkaar op het tuinset aan het genieten bent. 

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Tuinmeubelshop. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids