Het voormalige café Streets aan de Kevelderstraat mag een woonhuis worden, zo meldt de gemeente. Foto: Kyra Broshuis

Het voormalige café Streets aan de Kevelderstraat mag een woonhuis worden, zo meldt de gemeente. Foto: Kyra Broshuis

Voormalig café wordt woning

Wonen

GROENLO - De benedenverdieping van het pand aan de Kevelderstraat 26, waar voorheen wijnbar Streets gevestigd was en daarvoor bar De Olde Veste, wordt een woning. De oudere lezers kunnen zich wellicht nog herinneren dat daar vroeger de bloemenzaak van Rinus Rave zat. De gemeente Oost Gelre wil in principe meewerken aan het realiseren van een woning maar wel in combinatie met gevelverbetering, zo laat wethouder Jos Hoenderboom weten. 

Door Kyra Broshuis

Op de bovenverdieping van het pand wordt al gewoond, dat is een bestaande woning en dat blijft ongewijzigd. Het  perceel heeft als bestemming ‘horeca categorie 3’ maar met een omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan kan medewerking worden verleend. “Het gaat hier om een nieuwe invulling voor een leegstaand pand en het toevoegen van een extra woning aan Groenlo”, zo zegt de wethouder.

Horeca rond de Markt
Deze locatie ligt in het centrum van Groenlo. In programma Stad Groenlo is deze zijde van de Kevelderstraat aangemerkt voor dag- en verblijfshoreca. De overzijde is grotendeels aangemerkt als centrum wonen / aanloopstraat. In de straat zijn al meer panden met een horecabestemming verbouwd tot woning. “We willen horeca graag concentreren rondom de Markt. Een woning is daarom passend op deze locatie en de locatie komt op basis van de Menukaart Wonen in aanmerking voor herontwikkeling”, legt de wethouder uit. Het gaat om één wooneenheid op de begane grond met gevelverbetering. Er wordt ook gekeken naar gevelgroen. Welstand was in het vooradvies akkoord met de plannen met als opmerking dat als de tegels niet te herstellen zijn en er nieuwe worden aangebracht, deze bemonsterd moeten worden. Er is geen ruimte om parkeerplaatsen op eigen terrein aan te leggen. Uit een vergelijking tussen de huidige (horeca) en nieuwe situatie (één woning) blijkt echter een afname van de parkeerbehoefte. Daarmee wordt voldaan aan het parkeerbeleid.

Behoefte
De initiatiefnemer heeft aangegeven dat de huurprijs 2023 van de woning circa € 700 per maand zal bedragen. “Het betreft dus een goedkope huurwoning, waar behoefte aan is. De woonkwaliteit van de woning is matig, omdat het een diep pand is met weinig mogelijkheden voor daglichttoetreding. Daarnaast heeft de woning geen buitenruimte, maar wel een berging.” . De doelgroep voor deze wooneenheden is een brede groep mensen, waaronder ook alleenstaanden of starters. De buren zijn geïnformeerd over de plannen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids