Vlnr: De Groenlose Zonnebloem-bestuursleden Willy Wevers, Rochello Oosterholt, Marita Klein Gebbink en Joke Kolkman. Foto: Theo Huijskes

Vlnr: De Groenlose Zonnebloem-bestuursleden Willy Wevers, Rochello Oosterholt, Marita Klein Gebbink en Joke Kolkman. Foto: Theo Huijskes

De Zonnebloem Groenlo ook actief in coronatijd

Zorg

Afdeling hoopt op uitbreiding van het vrijwilligerskorps 

Door Theo Huijskes

GROENLO - De Zonnebloem Nederland blijft ernaar streven om ook in deze lastige tijd zieke mensen, net als mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk te ondersteunen. Dat geldt ook voor de afdeling Groenlo van De Zonnebloem. Met ruim 30 enthousiaste vrijwilligers wordt alles uit de kast gehaald om zich -met inachtneming van de geldende coronavoorschriften- met veel toewijding en liefde in te kunnen zetten voor de circa 175 geregistreerde gasten in Groenlo en directe omgeving.

Desondanks doet het bestuur onder het motto ‘Stilstand is achteruitgang’ een oproep aan het adres van geïnteresseerde lezers om een handje te helpen. Joke Kolkman, inmiddels al 27 jaar voorzitter, laat weten dat men behoefte heeft aan een aantal spontane personen met het hart op de goede plaats. Het bestuur, dat verder bestaat uit Marita Klein Gebbink (penningmeester), Willy Wevers en Rochello Oosterholt (bestuursleden), streeft ernaar uit te kunnen breiden met enkele leden. Men is met name op zoek naar iemand die de functie van secretaris op zich kan nemen.

De Zonnebloem afdeling Groenlo bijna 70 jaar jong
Werd de Stichting De Zonnebloem Nederland opgericht op 19 januari 1949, vier jaar later in 1953 zag De Zonnebloem afdeling Groenlo het levenslicht. Naast het bezoeken van zieke mensen en fysiek gehandicapten, worden er jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd, zoals uitstapjes in de regio, bezichtigingen van interessante al dan niet commerciële bedrijven, zoals bijvoorbeeld tuincentra, gezellige feestelijke bijeenkomsten tijdens onder andere het Kerstfeest en de Grolse Kermis, ziekendagen en dergelijke.

“En dit is nog maar een greep uit het totale jaarprogramma”, zo meldt het bestuur dat daarnaast laat weten bijzonder blij te zijn met de medewerking van velen in Groenlo en omgeving. “We zijn trots op het grote aantal, plaatselijke leden, dat de jaarlijkse contributie afdraagt aan De Zonnebloem-centrale in Breda, waarvan vervolgens een gedeelte ten goede komt van ons werk in Groenlo. Daarnaast hebben wij een goede samenwerking met onder andere de gemeente Oost Gelre en de plaatselijke St. Vincentiusvereniging, instanties waarop we altijd een beroep kunnen doen. Ook krijgen we veel steun en medewerking van plaatselijke sponsoren. Bovendien zorgen we er zelf voor dat we, door deelname aan bepaalde acties, zoals de braderie en de organisatie van de jaarlijkse Zonnebloem-loterij, voldoende geld in kas hebben.”

Nieuwe vrijwilligers welkom
De Groenlose Zonnebloem-bestuursleden benadrukken ter afsluiting nog eens dat de essentie van De Zonnebloem ondanks de coronacrisis en andere minder plezierige omstandigheden altijd overeind blijft. “We hopen snel nieuwe vrijwilligers te mogen begroeten!”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Joke Kolkman, telefoon: 0544-350 222.


www.zonnebloem.nl/groenlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant