Mondhygiëniste Marieke Rootinck in haar eigen praktijk in Zwolle. Foto: Theo Huijskes

Mondhygiëniste Marieke Rootinck in haar eigen praktijk in Zwolle. Foto: Theo Huijskes

Mondzorg Marieke opent een eigen praktijk

Zorg

Zelfstandig mond-hygiëniste voor Groenlo en omgeving

Door Theo Huijskes

ZWOLLE - In het natuurschoonrijke, tevens pittoreske Zwolle bij Groenlo, en dat op het adres Zwolse Veenweg 3, gaat een droom van Marieke Rootinck-Bluemink in vervulling. Na een periode van maar liefst 25 jaar als mondhygiëniste te hebben gewerkt bij verschillende tandartspraktijken in Groenlo en omliggende plaatsen, gaat de 45-jarige in Groenlo geboren en getogen Marieke een uitdaging aan door een zelfstandige praktijk voor mondhygiëne te starten. De officiële opening is gepland op dinsdag 1 november, terwijl daarvoor op zaterdag 29 oktober en dat van 14.00 uur tot 17.00 uur voor belangstellenden uit de gehele regio, alsmede familie, vrienden en bekenden een ‘open huis’ wordt georganiseerd. 

Tijdens een gesprek voor deze krant wordt Marieke Rootinck bijgestaan door manlief Clemens Rootinck, waarmee zij al 25 jaar lief en leed deelt. Daarbij komt al gelijk aan het licht dat beiden, tevens de trotse ouders van de kinderen Linda, Kevin en Esmee, de uitdaging helemaal zien zitten. Met terechte trots wordt de bijzonder fraaie praktijkruimte getoond, waarbij Clemens Rootinck niet onvermeld wil laten dat in deze totaal gerenoveerde en fraai ingerichte ruimte op 10 maart van dit jaar nog koeien stonden gestald. Maar thans is zowel binnen als buiten op het boerenerf, en dit laatste onder andere door de realisering van bijvoorbeeld extra parkeerplaatsen, alles helemaal voorbereid en ingericht op de start van een nieuwe levensfase.

Ongezonde mond veroorzaakt veel ziektes
Met een aanstekelijke passie geeft Marieke aan dat mensen in het algemeen te weinig beseffen dat problemen in de mond het gevolg zijn van het feit dat er lichamelijk iets niet in orde is. “Een gezonde mond is de belangrijkste basis voor een goede algemene lichaamsgezondheid. Een en ander is reeds aan de orde bij kinderen op zeer jonge leeftijd, die te maken hebben met ontstekingen. Kortom veel ziektes, ontstaan omdat men rondloopt met een ongezonde mond.” Aldus Marieke, die na een opleiding vwo de hbo-studie mondhygiëne volgde in Nijmegen om vervolgens in 1998 als mondhygiëniste aan de slag te gaan bij tandartspraktijk Verhagen/Waanders in Lichtenvoorde. “Daar heb ik negen jaar met erg veel plezier gewerkt en bijzonder veel geleerd om vervolgens dit dankbare werk te doen bij de tandartspraktijken Polman in Groenlo, Hengeveld in Winterswijk en Bos in Haaksbergen. Een prachtige, tevens bijzonder leerzame tijd, maar tegelijkertijd een kwart eeuw, waarin de drijfveer om ooit een keer zelfstandig aan de slag te gaan met het jaar groeide. Ik kijk dan ook helemaal uit naar de datum 1 november 2022!”

Afspraken met Marieke Rootinck kunnen nu reeds gemaakt worden. Gemakshalve wordt daarvoor verwezen naar de website www.mondzorgmarieke.uwmondhygienistonline.nl. Daarnaast kan men voor een afspraak dan wel behandeling terecht op de maandag- of donderdagavond, alsmede op de zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant