Bij 't Rijckje leren kinderen al jong om uit een gewone beker te drinken in plaats van een tuitbeker. Foto: PR

Bij 't Rijckje leren kinderen al jong om uit een gewone beker te drinken in plaats van een tuitbeker. Foto: PR

`t Rijckje kiest voor gezonde kinderopvang

Zorg

GROENLO - Bewegen, gezonde voeding en veel buiten zijn. Dat zijn voor `t Rijckje onderdeel van Humankind, de bekende landelijke organisatie voor kinderopvang- en ontwikkeling, heel belangrijke thema’s. Uiteraard worden die thema’s ook bij de vestiging in Groenlo doorgevoerd. Manager Lia Nummerdor staat voor de volle 100 procent achter de filosofie van Humankind.

“Gezonde kinderopvang zit helemaal verweven in onze werkwijze. Voor de babygroep is ons motto ‘Ruim baan voor baby’s’. We leggen de kinderen bijvoorbeeld niet in de gangbare box maar maken gebruik van een grote grondbox waarin de kinderen zich vrij kunnen bewegen en de omgeving ontdekken. Bij de peuters werken we volgens het principe ‘Maak plaats voor peuters’ waarbij bewegingsvrijheid maar ook gezonde voeding leidend zijn. Zo maken we geen gebruik van tuitbekers, hierdoor leren kinderen al vanaf de babygroep uit een beker te drinken. Die ontwikkeling van de mondmotoriek is ook belangrijk voor de spraakontwikkeling. En onbewust ontdekken de kinderen zo ook, meten en wegen.”

Gezonde voeding
Voor Humankind zijn de adviezen van het Voedingscentrum leidend. “We maken graag gebruik hun wetenschappelijke kennis. Zo stimuleren we de kinderen om water te drinken in plaats van ranja of andere suikerhoudende dranken. Kinderen eten en drinken bij ons op schoot tot ze zelf kunnen zitten. Vanaf dat moment eten ze aan een laag tafeltje waaraan ze zelfstandig gaan zitten, dit is een mooie voorbereiding voor de peutergroep.”

Veel bewegen
`t Rijckje in Groenlo heeft een prachtige buitenruimte. Heel belangrijk, vindt Nummerdor. “Kinderen vinden het fantastisch om al klimmend en bewegend de wereld te ontdekken. Bij de bso-groep de Muiters, die we opvangen bij ‘t Carillon, mogen we ook gebruik maken van het Scoutingterrein. Een prachtige omgeving om rond te rennen en veel te bewegen.” Voor de peuters en bso biedt `t Rijckje leuke beweegactiviteiten, verzorgd door de professionals van Fit & Fun. Op de babygroep heeft de locatie speciale klimplateaus voor de allerjongsten.

Ontwikkelen
Naast de items gezonde voeding en veel bewegen heeft Humankind een eigen programma genaamd Wiskids ontwikkeld. “Speciaal ontworpen om de reken- en taalontwikkeling van kinderen te bevorderen.”

Kortom: bij `t Rijckje van Humankind staat alles in het teken van een gezonde opvang en ontwikkeling voor uw kind. Benieuwd naar de werkwijze? Neem dan gerust contact op, de medewerkers van ‘t Rijckje ontvangen u graag! 

Humankind `t Rijckje Groenlo, Emmasingel 60 Groenlo. Telefoon 0544-228 260.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids