De electrocar brengt wekelijks vele bezoekjes aan KBO-thuisbasis De Treffer. Foto: archief Achterhoek Nieuws

De electrocar brengt wekelijks vele bezoekjes aan KBO-thuisbasis De Treffer. Foto: archief Achterhoek Nieuws

De electrocar: de ontbrekende schakel tussen mensen die wel willen maar niet meer zelfstandig kunnen

Zorg

OOST GELRE - Vorige week hebben we in de Elna en Groenlose Gids aandacht besteed aan het 5-jarig bestaan van de electrocar. Onze correspondent Henri Walterbos hoorde vele mooie reacties van bedrijven en organisaties waarvan we er enkele online publiceren. 

Marieke Abbing (Praktijk voor voet en huidverzorging Gezondheidscentrum Groenlo): “Wat zo mooi is aan de electrocar is dat de bestuurders voor enkele van mijn cliënten vaak bekenden zijn. Eenmaal bij mij in de stoel vertellen ze nog over wie ze gebracht heeft en dat die persoon ze ook weer komt ophalen. Vooral wanneer bij mensen het geheugen wat minder wordt, loop ik even mee naar de uitgang van het gezondheidscentrum, waar ze dan vaak maar kort hoeven te wachten tot de electrocar weer voorrijdt. De chauffeur komt al aanlopen terwijl ik nog bij mijn cliënt sta. Dit zie ik als ‘overdracht met warme hand’. Heel persoonlijk en echte Achterhoekse gemeudelijkheid.”

Miranda Wolterink (Kapsalon Jouw Stijl!): “Voor sommigen van onze klanten is de electrocar nog de enige manier om bij ons te komen. Ook zijn onze klanten hierdoor niet afhankelijk van familie en bekenden om ze te brengen, waardoor ze nog zelfstandig naar de kapper kunnen. Chapeau aan al die vrijwilligers.”

Stien Pothof (KBO Lichtenvoorde): “Gezellig een kopje koffiedrinken, een spannend potje kaarten. Je longen en stembanden ‘trainen’ tijdens de zangrepetitie of samen een moeilijk handwerkpatroon de baas zien te worden. En niet te vergeten het wekelijkse gymuurtje. Allemaal redenen waarom inmiddels heel wat Lichtenvoordse dames en heren regelmatig gebruik maken van de electrocar om een bezoekje te brengen aan De Treffer, de thuishaven van de KBO. En de band die inmiddels is ontstaan tussen de chauffeurs en hun passagiers is hartverwarmend.”

Saskia Otten (Centrum in Beweging, fysio): “Wij zijn blij met de mobiliteit die door de inzet van de electrocar mogelijk is. De chauffeurs zorgen voor een vriendelijke, laagdrempelige en gastvrije uitstraling waardoor mensen die minder mobiel zijn, met veel enthousiasme worden begeleid. Het is een fantastische ondersteuning om mensen weer in beweging te krijgen, de ontbrekende schakel voor mensen die graag willen, maar minder kunnen. Wij zijn er dus blij mee en ik denk niet dat wij de enige zijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant