Terecht gelijkspel in Wijchen

Algemeen

AWC - RKZVC: 2 - 2 (1 – 1)

ZIEUWENT - Het was in zijn geheel een wedstrijd met veel slordigheden en veel gemiste kansen aan beide zijden. Een speler zei na afloop dat het ook wel 5-5 had kunnen worden. Alles bij elkaar was het daardoor wel een leuke wedstrijd om naar te kijken omdat het niet erg voorspelbaar was en er regelmatig (mogelijkheden op) kansen kwamen.

Het begon al in de eerste minuut met een afstandsschot van AWC dat via de vingertoppen van Tim Penterman tegen de paal ging. In de 7de minuut was het voor RKZVC direct raak na een vrije trap door Joey Belterman vanaf de zijlijn tot voorbij de tweede paal. Sjors Storkhorst nam ‘m ineens op de slof en midden voor goal tikte Toby Bokkers de bal binnen voor de 0-1. Daarna drongen de Wijchenaren een half uur lang aan en speelde RKZVC geen kansen meer uit. Er volgden een aantal Wijchense schoten die niet erg doelgevaarlijk waren. De laatste tien minuten voor rust leek er iets meer rust in het Zieuwentse spel te komen maar een te korte terugspeelbal leverde AWC plotseling een behoorlijke kans op die ze niet uitspeelden. In de 40ste minuut kwam toch de gelijkmaker. Dennis Straten benutte beheerst de toegekende penalty (vasthouden) voor de 1-1. Een ingekopte cornerbal van AWC kon door Tim Penterman nog redelijk gemakkelijk gepakt worden.

De slordigheden bleven na rust aan beide kanten. Waarschijnlijk door de vermoeidheid (warm weer) werden de ruimtes na rust ook groter en kwamen er meer kansen aan beide kanten.

Eerst schoot Danieck Nijland van 20 meter afstand recht in de handen van de keeper. In de 50ste minuut blokte Jens Schutten een trap van de Wijchense keeper waarna hij direct op goal schoot. Zijn bal werd door het lange gras behoorlijk afgeremd en rolde steeds langzamer richting goal waarna een Wijchense verdediger nog net voor de lijn de bal kon weg trappen. In de 55ste minuut werd de Zieuwentse opbouw weer eens onderbroken waarna de verdediging werd uitgespeeld en Daan Pauwels geheel vrijstaand binnen kon schieten voor de 2-1. Bijna was het drie minuten later weer raak maar Michiel Krabbenborg kon op het nippertje nog redden ten koste van een corner. In de 60ste minuut trok Danieck Nijland maar weer eens naar voren en speelde perfect op tijd Björn Doppen aan in de zestienmeter die beheersd de 2-2 binnen schoof. Het bleef op en neer golven. Joey Belterman schoot hard over en een Wijchense spits schampte een voorzet met het hoofd. Daarna volgden rond de 80ste minuut voor beide kanten dé kans om de wedstrijd te beslissen. Eerst kwam Jouke Knippenborg door, omspeelde de keeper maar hij kapte nog een keer in plaats van direct te schieten uit een schuine hoek. Enkele minuten later gebeurde aan de andere kant hetzelfde: de spits omspeelde Tim Penterman maar schoot ook niet direct vanuit een schuine hoek waarna de kans weg was. Na een hard schot van Siebe Klein Goldewijk (half metertje over) moest Sven Jurjus in de 90ste minuut nog een inzet van AWC op de doellijn wegwerken.

Over het spelniveau van vandaag kun je eigenlijk niet tevreden zijn, wel over inzet en mentaliteit. Ook mag je tevreden zijn over de vier punten na twee wedstrijden. Het vertrouwen is er dat RKZVC ook dit seizoen weer redelijk tot goed kan meedraaien in de hoofdklasse.

Zondag 12 september speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Moerse Boys (Zundert).