Corona liet ook Litac niet onberoerd. Vorig jaar moesten de jeugdleden buiten trainen. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Corona liet ook Litac niet onberoerd. Vorig jaar moesten de jeugdleden buiten trainen. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Litac trapt nieuw seizoen af met open huis

Algemeen

LICHTENVOORDE - Nederlanders zijn fors minder gaan sporten door corona. Ook zijn de ledentallen van sportclubs flink afgenomen. Te lang hebben met name de binnensportverenigingen stil gelegen. Aldus de berichtgeving van het NOC richting de pers. En hoe zwaarder de maatregelen hoe groter de beweegachterstand.

Ook tafeltennisvereniging Litac moest de deuren van de Zandschoppe gesloten houden maar sinds enige tijd is er weer leven in de brouwerij. De meeste leden hebben intussen weer een balletje geslagen, al heeft corona ook Litac niet onberoerd gelaten.

Met nieuw elan gaat de club er weer tegenaan en organiseert daarom na de juli-actie waarin het accent lag op de oudere leeftijdscategorie op zondag 19 september een open huis voor alle geïnteresseerden. Tussen 13.00 uur en 15.30 uur zijn er voldoende leden van Litac aanwezig om u niet alleen te laten zien hoe m.n. dynamictennis beoefend wordt – tafeltennis is wat meer bekend- ook zal er duidelijke informatie gegeven worden.

Tafeltennis
Litac is al meer dan 70 jaar een tafeltennisclub en uiteraard kan deze sport zondag beoefend worden. Dat geldt voor elke leeftijd. Ook G-sporters komen aan hun trekken. Elke woensdagavond vullen zij met veel enthousiasme de Theo Heutinckzaal. En dat niet alleen achter de tafel, maar ook met schuiftafeltennis en dynamictennis. Tafeltennis wordt zowel in competitieverband als recreatief beoefend. Bent u al wat ouder of wilt u opnieuw beginnen met tafeltennis? Trainer Lars Wildenborg helpt u onder de noemer ‘Old Stars’ graag weer op weg.

Naast tafeltennis wordt er inmiddels al meer dan 25 jaar dynamictennis gespeeld. Een racketsport op elk niveau en voor jong en oud. Een sport met een licht racket en een speciale foambal. Men kan er veel energie en behendigheid in kwijt. Laat u eens uitdagen om het lichte racket en die wat zachtere bal de baas te worden 

Workshops
Voor wie zich na het open huis geïnspireerd voelt om er een vervolg aan te geven organiseert Litac enkele workshops. Meer informatie daarover krijgt men tijdens de open dag. Wie dat wil kan daarna nog vier keer vrijblijvend komen meespelen, zowel bij tafeltennis als dynamictennis. Alle reden dus om zondag eens een kijkje te komen nemen in de Zandschoppe aan de Varsseveldseweg 62a (ingang Op ‘t Zand) in Lichtenvoorde.

Het bestuur van Litac nodigt alle belangstellenden uit om het open huis te bezoeken, er zijn sportieve mogelijkheden voor elke leeftijd en op elk niveau. Breng uw gymschoenen mee en ervaar het zelf. En uiteraard hoeft niemand op een droogje te zitten, er staat een drankje voor u klaar.

Dynamic Tennis is een prettige sport voor ouderen. Foto: archief Litac

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant