Een aanval van Grol op het doel van Longa '30. Foto: Theo Huijskes

Longa ’30 te sterk voor Grol: 0-3

Algemeen

Vriendschappelijke partij voetbal zonder echte derbysmaak

Door Theo Huijskes

GROENLO - In het veld geen echte derby zoals voorheen en buiten het veld al helemaal geen massale belangstelling waarvan in vroegere gloriejaren in de competitie sprake was. Geen spijkerharde duels zoals in het verleden tussen Kaak en Wüpping, Blanken en Holkenborg, alsmede tussen Hoffman en Bus. Geen in alle opzichten enerverend voetbalpotje waarbij een uit de hand gelopen rivaliteit de boventoon voerde. Wat dan wel? Een vriendschappelijk partijtje, noem het een wedstrijdje zomeravondvoetbal. Met een redelijk interessante eerste helft met mogelijkheden aan beide kanten, maar een voortkabbelende tweede helft met weinig doelkansen, waarbij Longa ‘30 meer en meer domineerde.

Voor beide trainers, te weten William Krabbenborg van Grol en Dennis van Toor van Longa ’30, tevens een mooie gelegenheid om als gevolg van een ruim wisselbeleid een regiment spelers dit seizoen nog een extra wedstrijdervaring te gunnen. Dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd helaas niet ten goede. Dat Longa ’30, na een 0-1 voorsprong bij rust, de wedstrijd met een 0-3 zege naar zich toetrok, was in dit geval een goede weergave van het onderscheid hoofdklasser - tweedeklasser.

Met de beginopstellingen:
Grol: doel Wessel Baarslag en verder Mike Kempers, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Eduardo Sousa De Calvalcante, Mick Wissink, Rico Lammerdink, Kjell Riteco, Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Tygo ten Bulte.

Longa ’30: doel Bjorn Dankbaar en verder Lowie te Dorsthorst, Janik Wolters, Mattheys Kuypers, Siep Tompelaar, Kabir Sabotic, Tim Bader, Mart Hummelink, Mark Elferink, Jordi Besselink en Sybe Heuitinck.

Er ontwikkelde zich in de eerste helft, en dat met name gedurende de eerste dertig minuten, een gelijk opgaande strijd, waarbij zich aan beide kanten enkele doelrijpe kansjes voordeden. Grol maakte het daarbij keeper Dankbaar niet echt lastig of schoot over. Opvallend daarbij was dat de eerste hoekschop (in het voordeel van Grol) pas in de 20ste minuut genomen mocht worden. In het laatste kwartier vóór de theepauze was Longa ’30 de betere ploeg, hetgeen resulteerde in een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Mattheys Kuypers. In de tweede helft trok hoofdklasser Longa ’30 het spel geleidelijk aan naar zich toe, hetgeen in de 53ste minuut resulteerde in de 0-2 (doelpunt van Lucas Paahuis) en in de 79ste minuut in de 0-3 (doelpunt van Dirk Doppen). Had Grol slechts sporadisch een echte kans, Longa ‘30 had in de gehele wedstrijd naast de drie doelpunten nog enkele goede kansen op een hogere uitslag: een schot op doel kon door Grol maar net van de doellijn worden gehaald, een lobje van Longa ‘30 over Wessel Baarslag ging net naast en een grote kans na het uitspelen van dezelfde Wessel Baarslag werd naast het doel geschoven. Al met al een voor spelers en trainers zinvolle oefenpartij, maar voor het publiek, en dat mede vanwege de vele wisselingen, geen aantrekkelijke voetbalavond.

Overigens werd deze oefenwedstrijd geleid door een neutraal trio van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken, te weten scheidsrechter Bryan van Leeuwen en de assistent-scheidsrechters Sven Dorsthorst en Kay Meijer.