In een kopduel reikt Grolspeler Mart Zieverink hoger dan zijn regenstander van Rohda Raalte. Foto: Marcel Houwer

Grol als poulewinnaar naar de volgende bekerronde

Algemeen

Ondanks 5-1 nederlaag tegen Rohda Raalte bovenaan

GROENLO - Ondanks een forse 5-1 nederlaag in de laatste poulewedstrijd tegen Rohda Raalte, heeft Grol en dat nota bene ook nog eens als poulewinnaar de volgende bekerronde in de strijd om de KNVB-beker bereikt. Na verdienstelijke overwinningen tegen respectievelijk FC Suryoye (3-1) en Vroomshoopse Boys (7-0), moest de equipe van oefenmeester William Krabbenborg op het sportpark Tijenraan in Raalte het hoofd buigen voor de plaatselijke club Rohda. Dit vanzelfsprekend tot groot genoegen van oefenmeester Laurens Knippenborg, voorheen hoofdtrainer van RKZVC en nu voor het tweede achtereenvolgende seizoen in dezelfde functie werkzaam voor eersteklasser Rohda.

Aan alles was te zien en te merken dat Rohda moest winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde. Grol had daarentegen een enigszins gemakkelijke voetbalmiddag, omdat men alleen als gevolg van een extreem grote nederlaag (met 13 doelpunten verschil) niet door zou gaan naar de volgende ronde. Een en ander leek op voorhand onwaarschijnlijk, maar toen er bij rust een 5-0 voorsprong op het scorebord prijkte, diende een dergelijk absurd scenario zich toch nog even aan. Dat Grol in het eerste bedrijf van de wedstrijd maar liefst vijf doelpunten moest incasseren, had met name te maken met het feit dat de organisatie aan Grolkant niet klopte, waarbij tevens een aantal spelers ver onder de maat acteerden. Achteraf gezien wel een tekortkoming, die op het juiste moment kwam. Dit omdat Grol verder bekert en de slechte wedstrijdelementen van afgelopen zondag kan meenemen in de voorbereiding op de competitiestart van zondag 26 september aanstaande. Bij dit alles mag niet onvermeld blijven dat spits Luc Berentsen, tegen Vroomshoopse Boys met vier doelpunten de absolute uitblinker, er vanwege een armblessure niet bij kon zijn en er ook zondag niet zal zijn in de eerste competitiewedstrijd.

Bij rust had Grol reeds een 5-0 achterstand
In het eerste bedrijf van de wedstrijd werd Grol overvleugeld door een snel en goed combinerend Rohda, dat na 20 minuten spelen een 1-0 voorsprong nam als gevolg van een verdedigingsfout van Grol. Reeds enkele minuten later was het al 2-0, nadat Rohda in de vorm van onnodig balverlies in de verdediging van Grol een cadeautje kreeg aangeboden, zodat doelman Wessel Baarslag met een stiftbal vrij eenvoudig werd gepasseerd: 2-0. Hierna was Rohda veruit de dominerende partij en gaf dientengevolge weinig tot niets meer weg. De manschappen van Knippenborg combineerden verrassend goed en kwamen er bijzonder snel uit. Grol had hierop geen enkel passend antwoord. Dit alles met het gevolg dat bij rust een 5-0 voorsprong voor de Raaltenaren op het scorebord prijkte.

Een debuut voor jeugdspeler Jordy Schutten
Na de theepauze stond de Grolequipe, ongetwijfeld als gevolg van de instructies van de trainers Krabbenborg en Heutinck, beter. Verder zorgden met name de beide invallers Sem Brummelaar en Mick Wissink voor de nodige impulsen. Zo was het in de 52ste minuut van de wedstrijd dat eerstgenoemde een mooie aanval over rechts opzette, die na een voorzet vanaf links door laatstgenoemde met een fraai doelpunt werd afgerond: 5-1. Helaas was het goede spel van dat moment aan Grolkant van korte duur. Rohda nam het heft weer in handen, waardoor Grol alle zeilen moest bijzetten om meer tegendoelpunten te voorkomen. Grol kon geen vuist meer maken en wist zichzelf alleen nog een dienst te bewijzen door de 5-1 achterstand te consolideren. Een vermeldenswaardig detail is alleen nog het feit dat de 18-jarige Jordy Schutten vanuit Grol JO19-1 zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Opstelling Grol 1 tegen Rohda Raalte 1:
Wessel Baarslag, Mart Willemsen, Ramon Landewers, Max de Vries, Eduardo de Sousa Cavalcante, Rico Lammerdink, Wouter Rexwinkel, Titus Hoffman, Mart Zieverink, Tiem Rots en Tycho Riteco.
Invallers:
Sem Brummelaar, Roel Bruins, Tygo ten Bulte, Mick Wissink en Jordy Schutten.

Eindstand in de bekerpoule:
Grol 3-6 doelsaldo 10-6
Rohda Raalte 3-6 doelsaldo 7-3
Vroomshoopse Boys 3-6 doelsaldo 3-7
FC Suryoye 3-0 doelsaldo 1-5

Competitie
Zondag 26 september aanstaande is de start van de nieuwe competitie, seizoen 2021-2022. Grol begint dan in de tweede klasse Twente met een uitwedstrijd tegen Lemelerveld, aanvang 14.00 uur. De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 3 oktober aanstaande tegen BWO Hengelo Ov., aanvang 14.30 uur.