Een duel tijdens de wedstrijd Grol 1 - BWO 1. Foto: Marcel Houwer

Hoofdmacht Grol lijdt na een 4-1 voorsprong een 4-5 nederlaag

Algemeen

GROL - BWO Hengelo Ov. 4-5

GROENLO - Afgelopen zondag 3 oktober trad Grol in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen aan tegen Blauw Wit Oost uit Hengelo Ov. In de eerste helft was Grol heer en meester en ging met een zeer comfortabele 4-1 voorsprong de rust in, met doelpunten van Tiem Rots, Wouter Rexwinkel en Tycho Riteco (2x). BWO had niets in te brengen en leek de wedstrijd reeds te hebben opgegeven. Maar het onwaarschijnlijke gebeurde toch in de tweede helft. BWO was een totaal andere ploeg, ze groeiden in de wedstrijd en alles lukte bij hun en bij Grol sloop de angst er al zeer snel in. De organisatie was totaal weg en ze kwamen er voetballend niet meer uit. BWO wist vlak voor de tijd de gelijkmaker aan te tekenen en in blessuretijd zelfs de winst te behalen: 4-5. Een enorme domper na zo’n goede start.

Flitsende eerste helft
De wedstrijd op een regenachtig sportpark Den Elshof begon flitsend. Het was lekker voetbalweer met een snel veld. Reeds binnen een minuut kwam Grol al op voorsprong. Tiem Rots speelde de verdediging van BWO technisch zeer goed uit en rondde beheerst over de duikende keeper af: 1-0. Lang kon Grol niet van deze voorsprong genieten, want in de eerste aanval daarna maakte BWO al weer gelijk: 1-1. Gelukkig herpakte Grol zich goed en gaf daarna in de eerste helft niets meer weg. Meer en meer ging men op de helft van BWO voetballen en maakte men goed gebruik van de snelheid van de buitenspelers alsook van de fouten bij BWO achterin. De jonge spelers van Grol lieten zien over de nodige creativiteit te beschikken. Na een misser van de rechtsback van BWO, gaf Tycho Riteco de bal voor op Wouter Rexwinkel, die eenvoudig de 2-1 kon binnentikken en ook bij de derde en vierde goal waren zij betrokken. Wouter werd in beide gevallen in het midden diep gestuurd, waarna hij breed kon leggen op Tycho die twee keer knap afrondde: 4-1. Daarna speelde men als team, met Ramon Landewers en Max de Vries achter in het centrum, goed op balbezit tot aan de rust. Derhalve geen vuiltje aan de lucht. Tenminste, dat dacht iedereen.

Slap begin van de tweede helft
Grol begon echter te slap aan de tweede helft, terwijl BWO juist enorm gedreven was. Na vijf minuten stond het plots via een aanval door het midden 4-2. De angst sloop in de ploeg van Grol. De duels werden niet meer gewonnen. En de organisatie was weg. Dit leverde even daarna voor BWO ook al de 4-3 op: Grol werd eenvoudig uitgespeeld en een voorzet vanaf rechts werd met gemak binnengetikt. Coach William Krabbenborg probeerde de negatieve spiraal nog om te buigen met het doorvoeren van een aantal wissels, maar dit mocht niet baten. BWO werd alsmaar sterker. Grol kreeg geen enkele kans meer. De gelijkmaker kon eerst nog worden voorkomen door een uitgestrekt been van Max de Vries. Maar vlak voor tijd viel die dan toch. Uit een standaardsituatie mocht de BWO-spits de bal zomaar aannemen en langs Wessel Baarslag binnentikken: 4-4. De vreugde bij BWO was groot, maar deze werd nog groter toen Jesse Bouwhuis weer over rechts vrij kwam en vanaf 20 meter de bal strak laag links in het doel schoot: 4-5. Het meest onwaarschijnlijke scenario werd daarmee werkelijkheid.

Komend weekend speelt Grol 1 uit tegen Wijhe ’92. Aanvang 14.00 uur.