Sander Esselink, Luc Nijhuis en Bob Groot Kormelink.
Sander Esselink, Luc Nijhuis en Bob Groot Kormelink. Foto: Henri Walterbos

Nieuwe opzet 'Oud en Nieuw' Beltrum succes

'We wilden nog wel door, maar Guus had partijtje, ik moest met Gijs spelen'

Beltrum - Vooraf was Francis Dute er al van overtuigd dat een nauwere samenwerking tussen Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) en Dute een succes zou worden. "Wi-j kent de jongens good en zee kent ons good, dus dat kump wal good", riep ze vooraf.

Sander Esselink, voorzitter van SJB bevestigt de woorden van Francis. "We zijn zeer tevreden over hoe alles verlopen is. Het was steeds weer ontzettend druk, van de eerste avond met Fifteen en Paranoïde Bels tot en met de nieuwjaarsnacht, die we er voor het eerst bij aan hebben getrokken."

Daarnaast enthousiaste reacties van mensen over de nieuwe opzet. "We hebben de Witte Olifant niet meer gebruikt als Glazen Huus, maar een glazen unit die half in de tent stond zodat we een beter contact met het publiek hadden.

Daarnaast konden ze vanuit de verwarmde tent plaatjes aanvragen en de uitzendingen bekijken, met tal van gasten. Het waren lange dagen en nachten, maar het was het waard. Met het gehele team hebben we iets moois neergezet. Volgend jaar de vijfde editie. Dan gaan we op deze weg door."

Normaal en 'Ome Henk'
Als Luc Nijhuis, Bob Groot Kormelink en Sander Esselink hun plaatjes draaien, moeten ze regelmatig omdraaien vanwege stilstaande claxonerende auto's waaruit duimen opgestoken worden. Meest aangevraagd deze dagen zijn nummers van Normaal.

"Om alvast in de stemming te komen voor Normaal in Beltrum", lacht Luc. Een andere hit was 'Ome Henk'. Gedrieën lachen ze. Gast-DJ's Guus te Woerd (11) en Bart klein Severt (11) kregen de vrije hand naast het draaien verzoekjes. "Dat vindt Guus leuk, maar ook Koala is leuk, wat we gedraaid hebben voor Vios B D3 dat kampioen is geworden",vertelt Bart die weer even een kijkje komt nemen 'the day after', samen met vader Ronald. Hij kijkt er met plezier op terug. "Het was erg leuk om te doen", vertelt hij. Op de vraag of hij volgend jaar weer mee wil doen knikt hij direct instemmend zijn hoofd. "Oh jawel. Ze vroegen ons gisteren of we nog langer door wilden gaan, maar Guus had een partijtje en ik moest met Gijs spelen".

Organisatie zeer tevreden over verloop evenement

Oliebollenactie
Ook de oliebollenactie was een succes, aldus een enthousiaste voorzitter. Jongeren van SJB sleten liefst 9000 oliebollen aan Beltrumse deuren. "We hebben ook bij Ivo Reinders in Groenlo gestaan zonder dat we daar ruchtbaarheid aan hadden gegeven. Dat gaan we volgend jaar misschien wel uitbreiden in overleg."

Afbeelding
Afbeelding