Links Christian Pillen (2), winnaar Asad Omar en rechts Bram Huls (3).
Links Christian Pillen (2), winnaar Asad Omar en rechts Bram Huls (3).

Asad Omar winnaar van 34e Nieuwjaarsloop s.v. Grol

Voorzitter Hans Scheinck van SV Grol:

'2015 wordt het jaar van de toekomst!'

Groenlo - "Voor de s.v. Grol wordt 2015 het jaar van de toekomst. Dit heeft te maken met alle ontwikkelingen, die wij als bestuur samen met al onze vrijwilligers zelf inzetten en waarvoor onze aandacht gevraagd wordt. Dit alles in het belang van onze 1.375 leden (een record) en onze 375 vrijwilligers (een nog groter record)."

Dit onder andere zei Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens de afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof gehouden Nieuwjaarsreceptie.

"We gaan als vereniging vooral vooruit kijken en ons bezig houden met zaken die we kunnen bereiken. We houden contact met de wereld om ons heen. Het afgelopen jaar was voor de s.v. Grol bijzonder succesvol. Enkele hoogtepunten zijn het binnen halen van een nieuwe hoofdsponsor: Pfeifer Heavy Machinery, het Kwaliteitsplan Jeugd is afgerond, de Univé Kaderschool is een feit, de s.v. Grol is ver gevorderd met de voorbereiding voor mogelijk extra taken in het kader van de jeugdzorg, we hebben als s.v. Grol een convenant jeugdvoetbal met BVO FC Twente afgesloten en ga zo maar door."

Uiteraard stond hij ook stil bij het nieuwe jaar 2015."De aanpassingen en uitbreidingen van de accommodatie hebben een doorstart gemaakt en deze lopen nog volop door in het nieuwe jaar. De extra aandacht voor het 'voetbalgedeelte' binnen onze vereniging wordt in 2015 verder voortgezet. Daarnaast blijven we onze sociale rol in de Groenlose samenleving spelen. En ook die rol willen we nog wat verder uitbreiden. Dat ziet de overheid ook graag. We gaan ook het meiden- en vrouwenvoetbal verder uitbouwen en we pakken het voetbaltechnische deel nog beter op om meer jeugd op te leiden voor de selectieteams Grol 1, 2 en 3. We blijven onze communicatiekanalen uitbreiden en in dat verband gaan we in gesprek met de KNVB over de maatschappelijke taken van grote verenigingen in de jeugdzorg en in de sociale werkvoorziening."

Nieuwjaarsloop
De 34e editie van de Nieuwjaarsloop kende dezelfde winnaar als in 2014: Asad Omar. Werd de tweede plek in 2014 bezet door Christian Pillen (recordhouder met acht eindoverwinningen), dit was dit jaar weer zo. Alleen de derde plaats kende een wijziging. Deze keer wist Bram Huls beslag te leggen op die eervolle plek.Aan de Nieuwjaarsloop 2015 namen 193 lopers deel. Helaas een opmerkelijk minder aantal dan in 2014 (248 lopers) om het al helemaal niet te hebben over het record aantal deelnemers in 2009 (289 lopers).