De start van The Arctic Challenge 2015.
De start van The Arctic Challenge 2015. Foto:

Finish op zondag 18 januari bij de Hof van Eckberge

The Arctic Challenge Tour 2015 gaat zondag van start

Lichtenvoorde - Zondag 11 januari a.s. is alle aandacht weer gericht op het jaarlijks terugkerende autosportevenement The Arctic Challenge Tour. Deze keer staat de twaalfde achtereenvolgende editie op het programma.

Andermaal de alom uitdagende monsterrit met een lengte van circa zevenduizend kilometer naar een onbekende bestemming voorbij de Poolcirkel. En ook dit jaar wordt het startsein voor dit spectaculaire automobielspektakel gegeven in en rond de bedrijfshallen van Aloys Roemaat Transport in Lichtenvoorde. Precies een week later, op zondag 18 januari a.s. en dat voor het derde achtereenvolgende jaar, vindt de finish van het altijd attractieve evenement plaats bij de Hof van Eckberge in Eibergen.

The Arctic Challenge Tour 2015 kort voorbeschouwen, doet deze krant met Jack Martin Schuurmans en Gerard Dusseldorp, leden van het organisatieteam. "We gaan deze keer met een twintigtal auto's van start, te weten zestien deelnemende teams en daarnaast vier auto's, vertegenwoordigende de organisatie, pers en SBS6", vertelt Jack Martin Schuurmans. "SBS6 maakt ook dit jaar weer een tv-registratie van de start tot de finish, die op een nader te bepalen datum in maart a.s. zal worden uitgezonden. De deelnemende teams zijn afkomstig uit het gehele land, waarbij het wel opvallend is dat er een betrekkelijk groot aantal vanuit Twente naar de start in Lichtenvoorde komt."

The Arctic Challenge Tour is een toertocht voor personenauto's door Scandinaviƫ, waarbij de unieke rijbeleving voor de deelnemende teams op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor de rijder, de bijrijder en het voertuig om te zien hoe men omgaat met vermoeidheid, spanning, stress e.d.

Backoffice
Gerard Dusseldorp geeft aan dat het totale organisatieteam uit zeven personen bestaat. "Naast mijn persoontje en Jack Martin Schuurmans zijn dat Eric Huinink, Mike Huinink, Jorg Ebbers, Marc Plaggenburg en Jeroen Dusseldorp. Belangrijke achterblijvers in Lichtenvoorde zijn ook deze keer weer de mensen, die de backoffice bezetten, oftewel het medisch/technisch hart van dit jaarlijkse evenement. De backoffice, die evenals vorig jaar gehuisvest zal zijn in de radiostudio van Gelre FM in Lichtenvoorde, bestaat uit een negental personen (Jeroen Dusseldorp, Gerard Dusseldorp, Edo van Reij, Arjan Bloemberg, Tiedor de Boer, Rolf Wopereis, Jorg Ebbers, Gert-Jan Vrielink en Ingmar Poelhuis. Overigens zorgt de backoffice er niet alleen voor dat de deelnemers aan de tocht doorlopend aan de bel kunnen trekken met vragen, problemen e.d., ook zorgen zij ervoor dat de thuisblijvers, waaronder familieleden en andere belangstellenden, via de website en social media dagelijks op de hoogte kunnen blijven van de gang c.q. stand van zaken in de Arctic Challenge."

Randgebeuren
Volgens Jack Martin Schuurmans wordt er ditmaal extra veel aandacht besteed aan het randgebeuren bij de start. "Met ons allen doen wij er alles aan om er een echte familieaangelegenheid van te maken. Zondag gaan de hallen reeds om 11.00 uur open, waarna er tot de start om 13.00 uur twee uur gelegenheid is voor ontspanning en entertainment voor het gehele gezin. Het is niet alleen een kijkje nemen bij de auto's, ook staan er allerlei attracties opgesteld, zoals de brandweer met het allernieuwste materiaal, een rijsimulator, de Gelre FM Roadshow, het Red Bull Promotieteam, klimwanden, springkussens en ga zo maar door. Verder is het te hopen dat er zondag in Lichtenvoorde een pak sneeuw ligt, want wij hebben zelfs gezorgd voor echte rendieren, gespannen voor een originele arrenslee. Deze keer willen wij het evenement niet in de schijnwerpers zetten met de deelname van bekende dan wel prominente Nederlanders, maar willen wij het op een andere boeg gooien om op die wijze vermaak op brede schaal te bewerkstelligen."

SBS 6 maakt ook dit jaar weer een videoregistratie