Werk van fotograaf centraal in Stadsboerderij Grolle

Expositie 'Gezien door Berndien'

Groenlo - De vrijwilligers van de Stadsboerderij in Groenlo maken zich weer op voor een nieuwe expositie in hun historische pand in de Notenboomstraat in Groenlo.

Vanaf dinsdag 13 januari tot en met carnavalszaterdag 14 februari a.s. vindt er namelijk een foto-expositie plaats van wijlen Berndien Seesing.

In Groenlo was Berndien een bekende persoonlijkheid. Dit niet in de laatste plaats vanwege haar grootste hobby: fotograferen.Wie kende haar dientengevolge niet? Altijd wandelend door Groenlo ging Berndien, gewapend met haar fototoestel, op pad om mooie plaatjes te schieten. Het centrum van de Vestingstad Groenlo was haar domein. En of er nu veel, weinig of niets te doen was, Berndien wist het altijd voor elkaar te krijgen om bijzondere kiekjes te maken.

Zij bracht met haar fototoestel het leven in hartje Groenlo in beeld. Extra gemotiveerd was zij wanneer er zich een activiteit c.q. festiviteit als carnaval of kermis in Groenlo afspeelde. Gevraagd en ongevraagd, maakte ze op ieder moment van de dag prachtige foto's. Onverwacht mooie momenten, die voor altijd door haar zijn vastgelegd. Berndien had oog voor de bijzondere sfeer in het centrum van Groenlo. Haar fotocollectie is van onschatbare waarde, vooral omdat de foto's uit het leven gegrepen zijn. Daarom gaan de vrijwilligers van de Stadsboerderij Grolle er trots op dat deze bijzondere foto's in de boerderij getoond worden.

De fotoverzameling van Berndien Seesing is dankzij haar familie zorgvuldig bewaard gebleven. Reeds enkele keren zijn de foto's van Berndien tentoongesteld, steeds met groot succes. Het betreft een expositie van 300 foto's, uniek en hartverwarmend.


ww.stadsboerderijgrolle.nl