Er wordt druk aan de nieuwe baan gewerkt.
Er wordt druk aan de nieuwe baan gewerkt. Foto: PR

FCCL krijgt eigen sprintbaan

Lichtenvoorde - Zaterdag 27 december is de Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL) begonnen met het aanleggen van een sprintbaan. Dat de sneeuwval hier voor vertraging zorgde zal niemand verbazen.

De sprintbaan van 90 meter, die vanuit het parc fermé in één rechte lijn naar de eerste bocht gaat lopen, zal er voor zorgen dat er in 2015 nog betere en effectievere training gegeven kan worden. Door de aanschaf van een starthek voor één persoon kunnen de trainers op dit stuk extra aandacht geven aan nieuwe leden maar ook aan rijders individueel. Veel extra variatie tijdens de trainingen zal vanaf nu mogelijk zijn.

Een bijkomend voordeel is dat het groeiende aantal toeschouwers tijdens de TheissenCup-clubwedstrijden - afgelopen seizoen hebben 112 clubleden aan deze competitie deelgenomen - ook de mogelijkheid krijgen om de wedstrijd eens van een andere zijde te kunnen volgen. Er werd, afhankelijk van het weer, getracht de sprintbaan zo snel mogelijk af te maken zodat de rijders die met de extra wintertraining van start gaan hier snel optimaal gebruik van kunnen gaan maken.

Nieuwe vloer voor clubhuis
Diezelfde zaterdag werd het FCCL-clubhuis voorzien van een nieuwe vloer. Zodat Stephan kon zeggen: "Ik heb de vloer van het clubhuis aangeharkt!" Maar nu was het zover. Met veel ladingen zand, die per kruiwagen het clubhuis werden ingereden, zorgden de harde werkers er voor dat het normale vloerniveau weer bereikt werd. De vorige vloer, die uit balken en planken bestond, moest nadat vocht de vloerdelen had laten verrotten plaats maken voor zand en klinkers. Maar voordat dit gedaan kon worden moesten waterleidingwerk en afvoer maar ook stroomkabels verlegd worden. Uiteindelijk was het resultaat een prachtige zwart geklinkerde vloer.


www.fccl.nl