Vier bestuursleden van de Seniorenvereniging Groenlo.
Vier bestuursleden van de Seniorenvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Feestelijke bijeenkomst op 27 januari

Seniorenvereniging Groenlo

50 jaar jong

Groenlo - De officiële oprichtingsdatum van de Seniorenvereniging Groenlo is 27 januari 1965. Nu vijftig jaar later viert de vereniging haar gouden jubileum met een feestelijke bijeenkomst op exact dezelfde datum, te weten dinsdag 27 januari a.s.
Samen met alle leden en een aantal genodigden wordt er dan tijdens een gezellig samenzijn in zaal De Pelikaan van City Lido in Groenlo stilgestaan bij deze mijlpaal.

Aan de vergadertafel in de Stadsboerderij Grolle hebben een viertal bestuursleden van deze circa 180 leden tellende hechte club plaatsgenomen om uw en hun weekkrant Groenlose Gids te informeren over het naderende jubileum.Annie Wittenbernds is trots dat zij voorzitter mag zijn. "Ik zag er eerst best tegenop, maar het is voor mij een uitdaging. Een bloeiende en bovenal gezellige vereniging." Secretaris Teun Giezen vindt dat de kracht van de vereniging schuilt in het feit dat steeds meer jongeren zich aanmelden (belangstellenden vanaf de leeftijd van 55 jaar kunnen lid worden ThH.). Volgens penningmeester Margriet Peters-Klok is er binnen de vereniging sprake van een warme band. "De leden kijken iedere keer uit naar de maandelijkse bijeenkomst." Bestuurslid Diny Konings-Rondeel, voorheen vele jaren achtereen secretaris, vindt dat er door de jaren heen veel is veranderd, dat ten goede is gekomen van de saamhorigheid en gezelligheid. "Voorheen was er duidelijk sprake van een oudere en een jongere garde, waarbij je over iedereen en alles meestal te maken had met twee verschillende meningen. Tegenwoordig is daar gelukkig geen sprake meer van. Het zijn van een eenheid staat nu bij iedereen voorop."

Vond het eerste overleg over het in het leven roepen van een Bejaardenvereniging plaats op 15 december 1964, de officiële totstandkoming vond plaats in januari 1965. De start was direct veelbelovend. Onder aanvoering van het dagelijks bestuur, destijds bestaande uit voorzitter Gerrit Huis in 't Veld, secretaris Piet de Visser en penningmeester Jan Huitink, vermeldde de ledenlijst in de opstartfase al vrij snel 200 namen. De activiteiten in die jaren, die meestal plaatsvonden in zalencentrum Meijer, bestonden met name uit kaarten, dammen, bingo en rookwedstrijden, terwijl de aangelegenheid entertainment werd verzorgd door plaatselijke muziek-, zang- en toneelverenigingen. In 1976 vond niet alleen aansluiting plaats bij de Katholieke Ouderen Bond (KBO), ook werd in dat jaar de naam Bejaardenvereniging veranderd in Seniorenvereniging. Bij het 25-jarig bestaan werd het dagelijks bestuur van de club gevormd door Marinus Heuker of Hoek (voorzitter), Attie Groot Kormelink (secretaris) en Lies Groot Zevert (penningmeester).

De feestelijk bijeenkomst in het kader van het gouden jubileum begint dinsdag 27 januari a.s. om 14.00 uur. Naast een grote opkomst van de zijde van de leden, zijn de besturen van alle overige afdelingen van de KBO in de gemeente Oost Gelre uitgenodigd, te weten die van Lichtenvoorde, Lievelde, Vragender, Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde. Ook met de komst van het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre wordt rekening gehouden. Naast de vier hiervoor genoemde personen zijn ook de drie overige bestuurleden: Harrie Everink, Bep Wissink-te Dorshorst en Agnes Schuurmans-Everink druk doende om er een mooi feest van te maken met tevens een foto-expositie over de afgelopen 50 jaar. Bovendien worden er op de middag zelf nog een tiental leden gehuldigd, die 25 jaar of langer lid zijn.