Het prinsenduo Jeroen en Eric Schuurmans met dames
Het prinsenduo Jeroen en Eric Schuurmans met dames Foto: Ferry Broshuis

Groot Carnavalsfeest van de Noamatters

Broers Schuurmans regeren in Eefsele

Eefsele - In een stampvolle Heujbarg zijn zaterdagavond de nieuwe prins en adjudant van de carnavalsvereniging de Noamatters gepresenteerd. Het zijn twee broers: prins Jeroen Schuurmans en zijn adjudant Eric Schuurmans.

Beide carnavalshoogheden zijn geboren en getogen op het ouderhuis van Blanken. Geen onbekende familie in deze streek en op die locatie werd vroeger veel petroleum verkocht. De beide heren wonen met hun echtgenote op de Snieder en dat is eigenlijk van oorsprong ook Eefsele

Het zijn bepaald geen onbekende hoogheden want Jeroen zit al jaren in het grote volleybaltoernooi dat traditiegetrouw op de vrijdagavond van de Eefseler kermis wordt gehouden. En Eric is bijvoorbeeld een hele tijd voorzitter geweest van het kermiscomité in Eefsele en dan ken je natuurlijk de inwoners wel.

Eric is bovendien ook buutreedner en heeft daarvoor de HBS (Hogere Buut School) bij de Knunnekes doorlopen. Gepokt en gemazeld dus in het verenigingsleven en het carnavalsleven.

Er was een mooie onthulling en presentatie van het nieuwe duo en vóór die onthulling werd onder dank voor de prachtige leiding afscheid genomen van het prinsenpaar André Huirne en Gerry Klein Gunnewiek. De organisatie daarvan was in handen van hun kinderen.

In het voorprogramma trad ook het bekende buutduo Joost Frank en Martijn Gelinck op. Het nieuwe prinsenpaar voert als motto: 'We'j tikt 'm an' en dat heeft betrekking op voetbal en volleybalactiviteiten van de beide hoogheden en het zal misschien ook met een biertje te maken hebben.

Zaterdagavond kwamen veel zusterverenigingen naar Erve Kots, waar de grote zaal in deze tijd voor de Noamatters is omgedoopt tot Heujbarg.