Fitness+ in De Molenberg

Groenlo - We horen en lezen er dagelijks wat over in de krant. De zorg verandert. Meer verantwoordelijkheden worden neergelegd bij gemeentes, de mensen zelf, de familie. Wat er precies verandert en welke gevolgen dat voor u en de zorgverleners heeft, zullen we pas echt gaan merken als het zo ver is.

Fysiotherapiepraktijk De Molenberg besloot begin dit jaar niet te wachten op de dingen die komen gaan, maar zette een plan op om mensen te activeren en met een innovatief product ouderen langer zelfstandig te laten blijven. Hoe langer iemand thuis kan blijven wonen, hoe meer kwaliteit van leven en hoe meer mensen zelf de zeggenschap over hun leven houden. Met deze insteek hebben de fysiotherapeuten van de Molenberg een programma opgezet waarin juist gezonde ouderen, ouderen die merken dat de dagelijkse dingen net wat meer moeite kosten of mensen die herstellende zijn van bijvoorbeeld een langdurige ziekte in groepsverband kunnen werken aan hun persoonlijke doelen.
Persoonlijke doelen zijn heel praktische dingen. Zoals het weer in een keer naar de supermarkt kunnen lopen, zonder pauze. Of tijdens de vakantie wel weer dat stuk te kunnen fietsen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u merkt dat u stijver wordt, of dat u graag actiever wilt zijn, maar eigenlijk niet weet hoe. Of kent u iemand in uw omgeving die een steun in de rug nodig heeft om weer op gang te komen, dan valt u uitstekend binnen de doelgroep van het fitnessprogramma van de Molenberg.
Fysiotherapiepraktijk de Molenberg biedt een speciale training aan om zelfstandig, fit en gezond te blijven. We noemen dit Fitness+.
Een 10-wekelijks reactiveringsprogramma (10 aaneengesloten weken) waarbij 2 keer per week resultaatgericht wordt gewerkt aan persoonlijke doelen, met gegarandeerd een verbetering van 20 tot 30%. Dit in kleine groepen en met individuele begeleiding van een ervaren fysiotherapeut in een veilige omgeving. Fitness+ is voor de 55-plusser die doelgericht wil werken aan het verbeteren en behoud van fitheid en vitaliteit. U wordt begeleid door een team van enthousiaste fysiotherapeuten met ruime ervaring met seniorenfitness. 5 januari 2015 is de eerste groep gestart. Bij voldoende deelnemers kan een volgende groep per direct gestart worden. De Fysiotherapiepraktijk de Molenberg wil u graag uitnodigen voor meer informtie. Bel of mail gerust als er vragen zijn. En natuurlijk kunt u even langskomen zodat één van de therapeuten u persoonlijk te woord kan staan.


Ziekenhuisstraat 14 Groenlo, oefenzaal fysiotherapie Molenberg
0544-474119
fysio.molenberg@szmk.nl