Sinus Cohen vindt het niet erg dat het veilingproces verandert.
Sinus Cohen vindt het niet erg dat het veilingproces verandert. Foto: Gerwin Nijkamp

Sinus Cohen "Niet treuren om veranderingen aan te brengen!"

De Atlas start digitale avondveilingen

Deventer - Het vertrouwde geluid van een veilingavond bij Veilinghuis De Atlas in Deventer is niet meer te horen. Traditioneel kwamen kopers naar een bepaalde avond om daar hun bod uit brengen op een kavel. Het was voor veilingmeester Sinus Cohen een kleine moeite om de items aan te prijzen of met een mooie opmerking de lachers op zijn hand te krijgen.

"Wat wij hier schetsen is al geruime tijd niet meer het geval" Cohen spreekt met Hollandse nuchterheid over de veranderingen in het veilingwezen. "In de loop van de tijd hebben wij de internettechniek steeds meer in ons veilingwezen ingebracht. Stap voor stap is het hele proces van bieden en loven een digitaal proces geworden. Daar ben ik helemaal niet rouwig om! In ons veilinghuis hebben wij de kijkdagen wel in ere gehouden. Hier komen onze klanten in de veilinghal kijken, voelen, ruiken en houden zij een voorwerp vast voordat zij thuis via de website een bod uitbrengen''.
Er is in het Deventer Veilinghuis veel ervaring opgedaan met de internettechnologie, via de online aftersales.
"Wij willen de volgende stap maken in ons veilingproces door geen veilingavonden meer te houden. In plaats daarvan openen wij per dag een bepaald segment. Zo kennen wij de groep goud-zilver-juwelen, of de groep schilderijen. Het is een classificatie van goederen waar wij in het nieuwe jaar meer mee gaan doen. Afgestemd op de interessegebieden van onze klanten bieden wij dit jaar alles alleen nog maar online aan. Ik verwacht persoonlijk dat de kijkdagen drukker gaan worden, meer mensen willen in die grote showroom van ons snuffelen en ontdekken. Het afhandelen kan makkelijk en in alle rust via de website. Elk artikel krijgt in de nieuwe webpresentatie ook meer exposure. Net als in de grote webshops fotograferen wij een object van alle kanten en soms zoomen wij in op belangrijke details. Dat vinden klanten erg belangrijk."
De verwachte groei door meer digitaal te verwerken zal ook uit het buitenland komen. Alles moet perfect verpakt en op transport gezet worden. Het hele proces van fotografie van de artikelen, het administratief inbrengen, omschrijven, taxeren etaleren, afhandelen en goede kopers vinden is een behoorlijke klus. Ik heb daar enorm veel plezier in en mijn team van medewerkers weet precies hoe ik het tot in de perfectie geregeld wil hebben, ook digitaal!"
De uitgebreide fotopresentaties en de omzetting van fysieke veilingavonden in de hal naar de veiling online gaan omstreeks 7 februari van start.


www.veilinghuisdeatlas.nl