Afscheid majorette-instructrice Melanie.
Afscheid majorette-instructrice Melanie. Foto: Bernadet te Velthuis

Switbertus opent het nieuwe jaar met een beeldig concert vol filmmuziek

Lichtenvoorde - Afgelopen zondag vond in de grote zaal van cultuurcentrum de Swite de aftrap plaats van het nieuwe jaar van de vereniging. Frank Adema, interim voorzitter van de vereniging, gaf in zijn openingswoordje aan dat Lichtenvoorde de komende jaren veel nieuwe initiatieven kan verwachten van de dynamische vereniging.

Naast de sportieve ontwikkeling van de boogsportafdeling zullen steeds meer culturele activiteiten ontwikkeld worden die de mogelijkheden van de locatie steeds meer verbreden en verdiepen. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom, aldus Frank, maar altijd in lijn met het devies van de vereniging: in broederschap, dienstbaar en trouw zijn aan elkaar en de (Lichtenvoordse) gemeenschap.

Filmmuziek
Muziek is daar een uitgelezen medium voor. Daarom was aansluitend het podium vrij voor de drumfanfare die onder leiding van dirigent Bas Konings een programma had voorbereid dat met ondersteunende beelden en projecties werd uitgevoerd. Zware dragende filmmuziek van onder andere "de Da Vinci Code" en "King Arthur" werden door de blazers en slagwerkers afgewisseld met luchtiger muziek. Voordat beide majorettegroepen aan de beurt waren, werd afscheid genomen van Melanie als instructrice van deze dames. Frank roemde haar om haar enorme inzet voor de dames en de vele dansen die ze met en voor de majorettes heeft gemaakt. Net als haar zus, Denise, wisselt ze de baton in voor een trompet.

Mooie afsluiter
De laatste dansen die door Melanie ingestudeerd waren compilaties van "the Blues Brothers" en "Jersey Boys" en vormden een mooie afsluiter voor de pauze. Willeke Hoving neemt het stokje van Melanie over en zorgt er hiermee voor dat ook de majorettegroepen in de toekomst weer mooie (straat)showtjes kunnen uitvoeren. Na de pauze was het de beurt aan de gezamenlijke malletband Switbertus/Concordia onder leiding van Jos Taken en de twee jeugdleden die Mario Bross muzikaal tot leven wekten. De nummers "Vandaag" van Bakermat en "Wonderfull days" van Charly Lownoise & Mental Theo werden als nieuwe mix gespeeld door de malletband en saxofoonsolist Bram Polman. Bij "Axel F" werd een complete PVC-buizeninstallatie, alla Blue Man Group, ingezet om de diepe bas in het stuk te krijgen. Hierna speelden de blazers nog een set met daarin onder andere "Great Movie Marches" en aan het eind de Cupsong, die ritmisch ondersteund werd door de majorettes.Al met al een (voor)beeldig concert dat de toon heeft gezet voor een creatief, inspirerend en muzikaal 2015.