De ondertekening van de oprichtingsakte van de Stichting Pfeifer Challenge.
De ondertekening van de oprichtingsakte van de Stichting Pfeifer Challenge. Foto: Theo Huijskes

Fietsevenement naar Parijs ten behoeve van KiKa

Stichting Pfeifer Challenge definitief een feit

Groenlo - Het geplande fietsevenement, waarbij een twaalftal wielrenners in één ruk duizend kilometer gaan wegtrappen voor het goede doel KiKa (KinderenKankervrij), krijgt langzamerhand steeds meer vorm en in dit geval ook nog eens de gewenste officiële verpakking. Afgelopen week werd namelijk bij Notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo de akte ondertekend ter bekrachtiging van de Stichting Pfeifer Challenge.

Onder het toeziend oog van Notaris Edwin Roerdink waren het achtereenvolgens Michel Hoffman (voorzitter), Niels Rondeel (secretaris) en Gerrit Pfeifer (penningmeester), die met een brede lach op hun gezicht de handtekening plaatsten. Zoals eerder aangekondigd in deze krant, gaan op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus van dit jaar een groep wielrenners een exceptionele uitdaging aan. Een stunt, bestaande uit het in zonder overnachting naar Parijs fietsen en weer terug. Startende in Maastricht op de vrijdag en eindigende in Groenlo op de zaterdagavond wil men dag en nacht doorfietsen om op die manier zoveel mogelijk geld inzamelen voor het bestrijden c.q. genezen van kanker bij kinderen.

Voorbereiding
De twaalf wielercoureurs onder aanvoering van een drietal doorgewinterde amateur wedstrijdrenners, te weten Arjan Ribbers, Francesco Rave en Sander Olijve, zijn inmiddels al volop in training om straks deze megaklus te kunnen klaren. Volgens Niels Rondeel, straks zelf deelnemer en tevens woordvoerder van de groep, zijn de voorbereidingen volop bezig.

"Eén dezer dagen vindt er een grote medische keuring plaats, waarbij van een ieder de lichamelijke gesteldheid, de conditie alsmede het aanwezige niveau wordt gepeild. Op basis van die gegevens worden er individuele trainings- en voedingsschema's vastgesteld."

Volgens Rondeel zal het twaalftal in de aanloop naar de monstertocht eind augustus nog enkele grote tochten gaan fietsen. "Zo staat de Ronde van Vlaanderen in de eerste week van april op het programma. Ook gaan wij de 400 kilometer lange Ronde IJsselmeer fietsen en staat de Toertocht oftewel Rundfahrt van Tecklenburg op ons lijstje. Wij willen niets aan het lot overlaten en hebben maar één doel en dat is op 28 augustus optimaal voorbereid aan de start verschijnen." Ook aan zaken als presentatie c.q. uitstraling en sponsoring wordt reeds het nodige gedaan. Zo wordt er in samenwerking met vormgever John Ligtenberg (zelf ook deelnemer) en Goossens Tweewielers in Groenlo gewerkt aan nieuwe kledij. Daarnaast is er ook een bankrekening geopend, waarop sponsoren en andere belangstellenden dan wel betrokkenen een donatie kunnen storten. "En dit allemaal maar voor één doel: KiKa oftewel KinderenKankervrij", aldus Niels Rondeel.