De verdergaande verpauperde panden op de hoek Lichtenvoordseweg-Lievelderstraat in Groenlo.
De verdergaande verpauperde panden op de hoek Lichtenvoordseweg-Lievelderstraat in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Uitvoering plan De Gracht in Groenlo laat op zich wachten

Groenlo - Grollenaren in het algemeen en de directe buurtbewoners in het bijzonder zullen nog even moeten wachten alvorens de uitvoering van het plan De Gracht zijn beslag gaat krijgen. Ook de sloop van de verpauperde gebouwen op de hoek Lichtenvoordseweg-Lievelderstraat laat nog even op zich wachten. De binnenkomst van Groenlo, komende vanaf Lievelde, blijft daardoor voor velen nog een tijdje een doorn in het oog.

Deze mededeling kreeg VVD-raadslid Kees Porskamp te horen van wethouder Vincent van Uem tijdens het vragenuurtje van de afgelopen week gehouden raadscommissievergadering.

"Wanneer wordt er eindelijk eens begonnen met de daadwerkelijke sloop van de in het slop geraakte panden. Hiermee zou reeds in december 2014 een begin worden gemaakt. Bovendien ligt er nog steeds een door de raad aangenomen motie, waarin is opgenomen dat de kosten van de sloop gedekt kunnen worden uit de algemene middelen", verzuchtte Porskamp.

Van Uem deelde mee, dat de vertraging heeft te maken met het niet toekennen van een provinciale subsidie in het kader van het Impulsplan Wonen. "Niet alleen wat betreft het plan De Gracht, maar ook met betrekking tot het plan Boerenbond/Welkoop in Zieuwent zijn wij buiten de boot gevallen. Maar omdat een nieuw Impulsplan Wonen aanstaande is, hebben wij op 19 december 2014 de aanvraag opnieuw ingediend. Het is nu een kwestie van afwachten. Bovendien is er aan de aanvraag de voorwaarde verbonden dat gedurende de aanvraagprocedure niet gesloopt mag worden. Wordt dit alsnog gedaan, dan is het zeker dat wij een subsidie van vijf ton mislopen."

Portefeuillehouder Van Uem verwacht op korte termijn uitsluitsel over de opnieuw aangevraagde subsidie. "De planning is wat mij betreft afgestemd op het gereed hebben van het totale plan in maart a.s., zodat de sloop daadwerkelijk in de maand april a.s. kan worden uitgevoerd."

Het totale plan moet in maart gereed zijn