De turnsters van Rap en Snel behaalden twee zilveren medailles.
De turnsters van Rap en Snel behaalden twee zilveren medailles. Foto: Gerwin Nijkamp

Rap en Snel

Twee maal zilver bij Acrowedstrijd

Groenlo - Afgelopen zaterdag, 17 januari, zijn 8 koppels van Rap en Snel afgereisd naar Varsseveld voor hun eerste voorronde Acro wedstrijd. In de ochtend waren de E koppels.

Dames duo E Senior: In de categorie dames duo een 20e plaats voor Daphne Arink en Roos Lammers met 22.150 punten en een 25e plaats voor Tessa Wiggers en Celine Gebbink met 20.500 punten. Voor beide dames koppels was dit hun eerste Acro wedstrijd, en hier kan nog veel geleerd worden. Zelf waren de dames tevreden over hun oefening die 2.30 minuut duurde.

Dames groep E Senior: Bij de categorie dames groepen E niveau senior deden 3 koppels mee. Op een mooie 6e plaats eindigden Karlijn Krabbenborg, Sem Brockotter en Marlien Schuurman met 24.650 punten, de 8e plek was voor Ilja Nijenhuis, Merlijn Reijerink en Indy Woberink met 24.350 punten. De 12e plaats was voor Lisa Schukkink, Lotte te Veluwe en Xenna Miggelbrink met 23.650 punten.

Dames duo D: Op het podium voor een mooie 2e plaats Marjolein Nijhuis en Noelle Klein Gunnewiek met 25.250 punten. Het was een pittige wedstrijd en Marjolein en Noelle konden tevreden terugkijken op het verloop van hun oefening.

Dames groep D: Hier had Rap en Snel twee deelnemende koppels en ook weer een podium plek, het was tot het laatst toe erg spannend. Zilver voor Tessa Jans, Vera Jans en Lily van Dijk met 24.900 punten. Op een 6e plaats zijn geƫindigd Nathalie Jans, Eline Nijhuis en Lieke Hoffman met 24.200 punten.

Wederom bronzen medaille voor Rieke Huirne

De derde en tevens laatste voorronde voor de turnsters in de derde divisie vond plaats op zaterdag 17 januari. Zowel Rieke Huirne als Karlijn Krabbenborg van Rap & Snel wisten zich voor de finale te plaatsen. Tevens bleek Rieke met haar dagprestatie een derde plek behaald te hebben. Tijdens de derde voorronde wordt bekendgemaakt wie mag doorstromen naar de finale. De beste twee voorrondes tellen mee voor de doorstroom.

Rieke en Karlijn wisten van tevoren allebei dat een finaleplek er nog in zou kunnen zitten, aangezien ze allebei al twee goede voorrondes hadden geturnd. Lisa Schukkink moest zich helaas afmelden voor deze dag. Rieke en Karlijn openden de wedstrijd bij de brug. Rieke liet direct zien dat ze specialist is in dit onderdeel. De vorige wedstrijd was haar 'hoge opzwaai' volgens de jury niet hoog genoeg, maar daar was tijdens deze wedstrijd geen twijfel over mogelijk. Bij de balk wisten beide turnsters een strakke oefening te turnen. Karlijn had helaas een val na het bruggetje. Bij vloer lieten beide dames weer mooie salto's met halve draai zien en ook een wisselspagaatsprong werd getoond. Bij de sprong liet Karlijn wederom zien over een enorme sprongkracht te beschikken. Ze wist twee keer het element 'half in half uit' over de 1.25m hoge pegasus te springen. Beide turnsters hebben een plek in de finale weten te behalen. De turnsters worden geplaatst in een districtsfinale op 7 of 21 februari.