Debuterend én kampioen.
Debuterend én kampioen. Foto: PR

Schuirink/Spijkers winnen met 5 punten verschil

Debutanten Vragenders Kruisjaskampioen

Vragender - Op 30 december was er het Vragenders Kampioenschap Kruisjassen bij Beneman. Met maar liefst 28 paren werd er gestreden.

Na de eerste ronde nam het paar Spijkers/Bennink de kop, die ze ook nog na drie rondes innamen. Na deze derde ronde werd er een tussenstand opgemaakt met Spijkers/Bennink op nummer 1, gevolgd door vader en zoon Weeber met een verschil van 62 punten. De onderlinge strijd tussen de nummers 1 en 2 werd met glans gewonnen door de Weebers (1178 versus 1258). Een gelopen race dacht men ware het niet dat de nummer 7, het paar Schuirink/Spijkers, maar liefst 1585 punten behaalde in de laatste ronde. Dit aantal bleek precies voldoende om de eerste plaats over te nemen met het minimale verschil van 5 punten.
Na deze spannende ontknoping kon het debutantenpaar Schuirink/Spijkers de koningsbeker in ontvangst nemen. De kaarters mogen zich een jaar lang de koningen van het kruisjassen in Vragender noemen. Het frappante is dat de twee heren elkaar pas de avond ervoor, op 29 december gevraagd hadden om mee te kaarten.


volgende reguliere kruisjasavond:
maandag 27 januari
Beneman Vragender