Van de tien jubilarissen van de Seniorenvereniging Groenlo waren er negen aanwezig.
Van de tien jubilarissen van de Seniorenvereniging Groenlo waren er negen aanwezig. Foto: Theo Huijskes

Tien leden gehuldigd

Seniorenvereniging Groenlo viert 50-jarig bestaan

Groenlo - Onder grote belangstelling heeft de Seniorenvereniging Groenlo op dinsdag 27 januari 2015 het 50-jarig bestaan oftewel het gouden jubileum gevierd. Zaal De Pelikaan van Uitgangscentrum City Lido was bijna te klein om alle leden, genodigden en overige belangstellenden een goede zitplaats te kunnen bieden. Maar met de goede wil van een ieder lukte het om de 120 aanwezigen het gewenste zitcomfort te geven.

Omdat de Seniorenvereniging Groenlo, destijds Bejaardenvereniging Groenlo genoemd, op 27 januari 1965 werd opgericht, was het derhalve exact 50 jaar later dat er werd stilgestaan bij het halve eeuw-feest. Naast een grote opkomst van de zijde van de eigen leden, maakten vele genodigden van de gelegenheid gebruik om het bestuur de gelukwensen aan te bieden. Onder hen een tweetal collegeleden van de gemeente Oost Gelre, te weten de wethouders Jos Hoenderboom en René Hoijtink. Daarnaast vertegenwoordigers van de Stichting Seniorenbelang Oost Gelre, alsmede de seniorenverenigingen oftewel KBO's uit onder andere Lichtenvoorde, Lievelde, Vragender, Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde. Dit allemaal tot groot genoegen van het bestuur onder aanvoering van de met volle teugen genietende voorzitter Annie Wittenbernds. Na de ontvangst met koffie en iets lekkers werd er vanzelfsprekend gezellig geborreld en dat ook weer met aanvulling van een feestelijk hapje. Was er verder gezorgd voor een lopende, digitale foto-expositie over allerlei activiteiten in eerdere jaren, voor de muzikale omlijsting werd gezorgd door de uit twee dames en een heer bestaande formatie 'Af en too' uit Groenlo. Hoogtepunt van de in alle opzichten geslaagde middag werd gevormd door de huldiging van een tiental leden, allemaal 30 jaar en langer lid. Het was bestuurslid Diny Konings-Rondeel, die de huldiging van commentaar begeleidde, terwijl Annie Wittenbernds (voorzitter) en Margriet Peters-Klok (penningmeester) de presentjes overhandigden.

Het spits werd daarbij afgebeten door mevrouw Groot Kormelink-Klein Bouwhuis met haar 96 jaar tevens het oudste lid van de Seniorenvereniging Groenlo. De overige jubilarissen (allen kregen een leuk bij de plaatselijke Wereldwinkel gekocht cadeau) waren de dames Sellink-Klumpers, Kooyers-Wanten, Tenbergen-Waamelink, Brus-Bus, Rots-Hendriks, Groot Zevert-Elshof, Blokhuis-Brunninkhuis en Nijland-Bomers, alsmede de enige heer in het gezelschap, te weten Theo van Uem. Ter afsluiting van een geslaagde middag was er alvorens men voldaan huiswaarts keerde nog volop gelegenheid voor verder vermaak, waaronder vanzelfsprekend het maken van een dansje.