Het complete bestuur van CC De Bron met vlnr Roy Berentsen, Thirsa van der Kieft, Natascha Schutten, Maria Monasso, Patrick Pos, Henk Lokken en Hans Tops.
Het complete bestuur van CC De Bron met vlnr Roy Berentsen, Thirsa van der Kieft, Natascha Schutten, Maria Monasso, Patrick Pos, Henk Lokken en Hans Tops. Foto: Theo Huijskes

Start van nieuwe Kulturhus gebaat bij verjonging

Drie nieuwe bestuursleden voor De Bron

Groenlo - De voorbereidingen voor de verhuizing van Cultureel Centrum De Bron naar het centrum van Groenlo zijn op alle mogelijke terreinen in volle gang. Zo is het bestuur van Stichting CC De Bron versterkt met een drietal jonge leden. Nieuws vers van de pers of in dit geval letterlijk en figuurlijk rechtstreeks vanaf de bron, omdat de officiële installatie van de nieuwkomers in het stichtingsbestuur, te weten Natascha Schutten, Thirsa van der Kieft en Patrick Pos, dinsdag 10 februari jl. plaatsvond.

Aan een brede lach op het gezicht is duidelijk waar te nemen dat de drie nieuwe cultuuraanjagers er zich helemaal op verheugen om voor de gehele organisatie CC De Bron van toegevoegde waarde te kunnen zijn. "Wij zijn van mening dat er veel meer mogelijkheden liggen voor CC De Bron. Het moet zo zijn dat deze voorziening er niet is voor een bepaalde doelgroep, maar voor geheel Groenlo en dat van jong tot oud. Dit laatste is voor ons de belangrijkste drijfveer om aan deze job te beginnen. Met ons drieën beschikken wij over een grote achterban, waarbij wij gebruik kunnen maken van onze netwerken. Het is de bedoeling dat De Bron daarvan de vruchten gaat plukken. Wij hebben er in ieder geval veel zin in", aldus Natascha Schutten (32), Thirsa van der Kieft (43) en Patrick Pos (48).

Verjonging
Voorzitter Hans Tops is erg blij met de bestuursaanvulling. "Niet alleen deze aanvulling, maar vooral de verjonging komt op het juiste moment. Om straks in het nieuwe onderkomen een compleet, een ieder aansprekend programma-aanbod te kunnen bieden, is het zaak dat na de aanstelling van een nieuwe directeur nu eerst het bestuur op volle sterkte komt." Directeur Tonnie Zieverink vult aan dat een en ander verder gaat. "Ook het vrijwilligerskorps (CC De Bron telt momenteel 35 vrijwilligers ThH.) mag niet gevrijwaard blijven van verjonging. Gesprekken met mogelijke kandidaten worden gevoerd. Niet straks wanneer de nieuwe accommodatie in gebruik wordt genomen, maar nu reeds is het van groot belang dat CC De Bron wordt uitgedragen binnen de gehele Grolse gemeenschap en daarbuiten als een laagdrempelige, voor iedereen openstaande accommodatie." Over het takenpakket zal op korte termijn duidelijkheid komen. Met haar opleiding en ervaring in de horeca wil Natascha het horecagedeelte naar een hoger niveau tillen, Thirsa wil met haar achtergrond als office manager vooral ten behoeve van de jongeren het nodige betekenen op het terrein van marketing, social media e.d., terwijl Patrick zo spoedig mogelijk nieuwe en breed maatschappelijke ideeën wil ontwikkelen en uitvoeren. "Maar wij waken ervoor om te hoog in de boom te gaan zitten. Straks een Kulturhus, dat in alle behoeften voorziet, maar bovenal ook op kleinschalige basis belangstellenden tegemoet komt op gebieden als theater, filmhuis en kunst", aldus het drietal.

Nieuwbouw
Tops en Zieverink zijn tevreden over de ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwbouw in hartje Groenlo. "Wij zijn intensief in gesprek met de gemeente en dat met wethouder René Hoijtink en een tweetal ambtenaren. Daarnaast zijn de gesprekken met de gebruikersgroepen afgerond, zijn wij volop bezig om gebruikers terug te halen en nieuwe gebruikers te verwelkomen en worden er pogingen ondernomen om fondsen aan te boren. De totale ontwerp- en investeringsplannen zijn in ieder geval deze maand gereed. Vervolgens is het gemeentebestuur in casu de politiek aan zet om het totaalplan groen licht mee te geven. De behandelingen daarvan in het college, de raadscommissie en daarna de gemeenteraad verwachten wij in de maanden april en mei a.s., waarna de aanbestedingsprocedure in gang kan worden gezet", aldus de leiding van CC De Bron.


Carnavalsshow Gelre FM

Groenlo - Om het carnavalsweekend vrolijk en gepast in te gaan, vindt op vrijdagavond vanuit café De Brouwerij de traditionele radio-uitzending van Gelre FM plaats.

CC De Bron is er voor geheel Groenlo!

De uitzending, van 21.00 tot 23.00 uur, staat bol van de Grolse carnaval en wordt dan ook geheel ingevuld door De Knunnekes en de Tönnekes. Tal van interviews worden gehouden, met de nodige achtergrondverhalen, maar ook live-zang van Tim Ebbers. Daarnaast ook een nadere kennismaking met carnavalsvereniging De Eumkes uit Zieuwent, met een interview met de kersverse hoogheden van Zieuwent, die dezelfde avond worden onthuld. De presentatie is in handen van Sander Naaijkens en Henri Walterbos. Luchtige kost voor liefhebbers, maar ook voor wagenbouwers en naaisters die de laatste hand leggen aan hun wagens en pakken voor de grote carnavalsoptocht van zondagmiddag. Kom zo vanzelf in een opperbeste carnavalsstemming. Er live bij zijn is natuurlijk nog veel gezelliger! Gelre FM is alle drie de carnavalsdagen aanwezig voor live-uitzendingen vanuit het 'hart van het carnaval', vanaf het kerkplein voor de Oude-Calixtuskerk op de Markt.